Aydın'da Kurulan Dev Kağıt Fabrikası Üretime Mart Ayında Başlıyor!

Kipaş Holding'in Aydın'ın Söke ilçesinde 658 dönüm üzerine kurduğu ve Mart ayında üretime geçmeyi planladığı kağıt fabrikasında sona yaklaşıldı. Kağıt fabrikası 1700 kişiye iş imkanı sağlanacak.

27.02.2021-08:50 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-08:50) Aydın'da Kurulan Dev Kağıt Fabrikası Üretime Mart Ayında Başlıyor!

Kahramanmaraş merkezli Kipaş Holding, başta tekstil olmak üzere enerji, tarım, çimento ve kağıt piyasasında faaliyet gösteriyor. Kağıt piyasasındaki ilk yatırımını Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yapan işletmenin bu alandaki ikinci durağı ise Aydın'ın Söke ilçesi oldu.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 658 dönüm üzerine kurulmuş olan kağıt fabrikası yatırımında sona yaklaşıldı. Senede yaklaşık 730 bin ton kağıt üretilecek dev tesiste üretimin martta başlaması planlandı.

Kullandığı teknoloji ve kapasite anlamında dünyanın önde gelen kağıt fabrikalarından birisi olarak gösterilen tesis, kendi enerjisini de üretecek. Arıtma tesisi de tamamlanan fabrikada yoğun olarak Türkiye'nin ithal ettiği kağıtlar üretilecek.

Yeni tip Kovıd-19 salgını sebebiyle açılışında birkaç ay gecikme olan tesiste atık kağıtların depolanması sürüyor.


300 MİLYON DOLARLIK İTHALAT ORTADAN KADIRACAK

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, AA muhabirine, kağıt fabrikasının, ithalatı engellediği için stratejik bir yatırım olduğunu söyledi. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber cari açığın önlenmesine büyük katkı sunacağını belirten Öksüz, ''Burası 550 milyon dolarlık bir yatırım. İkinci makine geldiğinde de 700 milyon doları geçecek. Çok büyük heyecan duyuyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olduğu bir yatırım. Türkiye'nin 300 milyon dolarlık ithalatını ortadan kaldıracak, üstelik 200 milyon dolar da ihracat planlıyoruz. Fabrika kendi branşında Avrupa'nın en büyüğü olacak'' dedi. 

Türkiye'nin artık eski makinelerle üretim yapacak bir ülke olmadığını belirten Öksüz, sanayicilerin son teknolojiyi kullanması gerektiğine de işaret etti.

Grup olarak kağıt üretiminin ana sektörlerinden biri olduğuna vurgu yapan Öksüz, ''10 bini geçen çalışanımız var. Burası da üretime geçince 11 bini aşacağız. Ülkemizin yatırıma ihtiyacı var. Daha fazla vergi almak, daha fazla ihracat yapmak, gençlerimize daha fazla istihdam sağlamak açısından önemli. Teknoloji bakımından dünyadaki mevcut teknolojilerin zirvesinde bir yatırım. Arıtmasından, kazanından tutun her yerinde Avrupa'nın istediği çevreci kriterlerinin bile üzerinde bir tesis. Fabrikayı sıfır atık kurallarına göre inşa ettik. Tesisin açılmasıyla bölge istihdamına da çok büyük bir katkı sağlayacağız. Pandemi nedeniyle planlarımızda birkaç ay gecikme oldu. İnşallah 3 aya kadar deneme üretimlerine başlamayı planlıyoruz'' dedi.

Pandemiye rağmen çalışmalarına hiç hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Öksüz, kağıt fabrikasının açılmasına günler kala yeni bir yatırıma başlayacaklarını aktardı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal