Ayak mantarı nasıl geçer, mantara ne iyi gelir? Ayak mantarını geçirecek 8 doğal çözüm

Mantarlar, mantara sahip olan kişilerin herhangi bir kişisel eşyasını kullanarak bulaşmaya sebep olabilir. Hızlı bir şekilde yayılım gösteren ayak mantarına karşı doğal yöntemler ile karşı koyabilirsiniz. Ayak mantarı için en etkili çözümlerden biri de sarımsak kürüdür. Buna ek olarak elma sirkesi, karbonat, pirinç unu ve yağlar ile ayak mantarını ortadan kaldırabilirsiniz.

08.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:36)

Ayak mantarı; sıcağı oldukça çok sevmektedir. Mantarlar, mantara sahip olan kişilerin herhangi bir kişisel eşyasını kullanarak bulaşmaya yol açabilir. Mantarın en hızlı yayıldığı yerler ise; çorap, terlik, ayakkabı, banyo zemini ve havlu gibi yerlerdir. 

Ayak mantarı için 8 doğal çözüm

Sarımsak kürü

7 diş sarımsağı tuz ile beraber ezin sonrasında 4 saat boyunca dinlenen sarımsak kürünü süzerek pamuk ile mantarın mevcut olduğu bölgeye sürün. Bu kürü 15 gün boyunca devam ettirin. Sarımsak kürünü ayağa uygulamadan önce ve sonra ayağı sabunlu su ile temizleyin.

Elma sirkesi

 Yarım ölçek elma sirkesini bir litre sıcak su ile karıştırın bu karışımda ayaklarınızı yaklaşık olarak 20 dakika bekletin. Elma sirkesi ile mantar oluşumunun yayılımı önleyecektir.

Aloe vera yağı

Günde iki kez olmak üzere aloe vera yağı pamuk ile mantar olan bölgelere sürüldüğü zaman, mantarın olumsuz etkilerini gidermektedir.

Ayak mantarına ne iyi gelir?

Karbonat

 Karbonat içermiş olduğu enzimler İle cildin yapısını besleyip yumuşatmaktadır. Yarım bardak su içerisine biraz karbonat ekleyip karıştırın. Mantar bulunan bölgeye sürerek 10 dakika boyunca bekletin sonrasında da ılık su ile durulayın. Mantar yok olan kadar her gün uygulanmalıdır. 

Pirinç unu

 Pirinç unu ve elma sirkesi, belli miktarlarda birbirine karıştırılıp hamur kıvamı alana kadar yoğurulmalıdır. Sonrasında mantarlı bölgeye uygulanmalı ardından da durulanmalıdır. Bu karışım 2 hafta boyunca düzenli kullanılmalıdır.

Zeytinyağı ve kekik yağı

Birkaç damla zeytinyağı ile birkaç damla kekik yağı birbiri ile harmanlanmalıdır. Hazırlanan bu karışım mantarlı bölgeye pamuk yardımı ile sürülmeli ve daha sonrasında bir saat bekletilerek ılık su ile temizlenmelidir.

Ayak mantarı için doğal yöntemler

Lavanta yağı

Ayak mantarının ortaya çıkarmış olduğu koku ve kaşıntının önüne geçen lavanta yağı, sürekli kullanılması halinde bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Zeytinyağı ve limon

 Ayak mantarının doğal çözümlerinden biri de zeytinyağı ve limon suyudur. Eşit miktarda zeytinyağı ile limon suyu karıştırılır sonrasında da mantar bulunan bölgeye pamuk yardımıyla uygulanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal