Avusturya Sezgin Baran Korkmaz Hakkında İade Kararı Verdi

Avusturya'da bir mahkeme tarafından işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın, kara para aklama suçlaması sebebiyle soruşturma altında tutulduğu Türkiye'ye iade edilmesi kararı verildi. Korkmaz'ın avukatı ise mahkemenin kararı ile ilgili açıklamayı yaptı.

15.09.2021-15:06 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-16:48) Avusturya Sezgin Baran Korkmaz Hakkında İade Kararı Verdi

Sezgin Baran Korkmaz, kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık suçlarıyla ABD'de de suçlanıyor. ABD de Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesini talep ediyor.

AVUKATI TWITTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, Twitter hesabından paylaştığı açıklamada, Wels mahkemesinin 25 Ağustos tarihinde müvekkilinin Türkiye'ye iade edilmesi yönünde karar verdiğini söyledi ve ABD tarafının iade talebinin ise incelenmesine devam edildiğini belirtti.

‘Basının ve Kamuoyunun Dikkatine, Müvekkil Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki son gelişmeleri ve Türkiye’nin iade talebinin kabul edilmesine ilişkin bilgileri saygıyla sunarız:' şeklinde ifadelerle paylaşım yaptı.

HAZİRAN AYINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Korkmaz, Haziran ayında, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın 260 kilometre uzaklığında bulunan bir kasabada gözaltına alınmıştı. Türkiye, Avusturyalı yetkililerle iade sürecine karar vererek süreci başlatmıştı.

Yetkililer, Aralık ayında, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) Korkmaz'ın şirketlerinin kara para aklamakta kullanıldığını tespiti üzerine bu şirketlerde çalışan 10 yönetici onumundaki kişiyi de gözaltına almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal