16.03.2020-13:53 (Son Güncelleme:18.04.2024-06:50)


1

Yeni tür coronavirüs Türkiye’de içinde olmak üzere şimdiye kadar 125’in üzerinde görüldü. Dünya genelinde virüs kaynaklı can kaybı 6500’ü, vaka sayısı 170 bini aştı. Washington, Paris, Roma, Barselona ve diğer pek çok küresel finans ve turizm başkentlerinde virüs sebebiyle olağanüstü tedbirler alınmaya başladı.



2

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) daha öncesinde coronavirüse etki edebilecek bir ilaç ya da aşının geliştirilmesinin 18 ay sürebileceği açıklamasına karşın Avustralyalı doktorlardan yeni bir iddia gecikmedi.



3

"HIV İLACI VE KLORİKİN CORONA VİRÜSÜ TEDAVİ ETTİ"

"HIV İLACI VE KLORİKİN CORONA VİRÜSÜ TEDAVİ ETTİ"

Queensland Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi’nde salgın hastalıklar hususunda uzmanlaşmış bir ekip, iki ilacın coronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Birincisi AİDS'e neden olanHIV'i bastırmak için kullanılan bir ilaç, diğeri de sivrisinek kaynaklı hastalıklara karşı artan genetik direnç sebebiyle büyük ölçüde unutulmuş olan klorokin, yani sıtma ilacı. Araştırmanın başında olan Profesör David Paterson, coronavirüs ile enfekte olan bir takım hastaların Mart ayının sonuna dek her iki ilacın klinik faaliyetine de kaydolacağını ifade etti, ilaçları ölümcül solunum yolu enfeksiyonu için olası bir tedavi yolu olarak değerlendirmenin yanlış olmayacağını belirtti.



4

"VİRÜS ORTADAN KALKTI"

"VİRÜS ORTADAN KALKTI"

Paterson, Avustralya’daki ilk coronavirüs salgınlarına bu iki ilacın bileşimini verdiğini ve coronavirüsün ortadan kalktığını dile getirdi. Profesör, bu ilaçların 'potansiyel olarak etkili bir tedavi' olduğunu ve acilen büyük ölçekli klinik deneylerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.



5

Fakat, HIV ve sıtma ilaçlarının coronavirüs taşıyan bir takım hastalarda tedaviyi temin ettiği kanıtlanmış da olsa, Profesör Paterson testlerin kontrollü ya da ölçülü bir şekilde yapılmadığını belirtti.



6

Paterson, “Avustralya'da sahip olduğumuz ilk Çinli hasta dalgasına HIV ilacı verdiğimide hepsi tedaviye çok olumlu yanıt verdi” diye konuştu. Avustralya'da şimdiye dek 375 vaka belirlendi. Coronavirüs sebebiyle 6 kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR