Avustralya Genelkurmay Başkanı'ndan Afgan Halkını Katleden Askerler Adına Özür

Avustralya ordusunun askerlerinin "barış görevi" için yer aldığı Afganistan'da, tam otuz dokuz sivili katlettiğini gün yüzüne çıkaran raporun peşinden açıklamada bulunan Genelkurmay Başkanı, savaş suçu işlediklerini kabul etti.

20.11.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-17:21)

Geçen günlerde ortaya çıkan Avustralya Savunma Kuvvetleri Genel Müfettişi'nin raporu, Avustralya ordusunun askerlerin Afganistan'da savaş suçu işlediğine ilişkin gerçekleri ortaya çıkardı.

Rapor, tam otuz dokuz Afgan sivilin Avustralyalı askerler aracılığıyla öldürüldüğünü gözler önüne serdi.

SİVİL HALK BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ

Avustralya Genelkurmay Başkanı General Angus Campbell, tarafından açıklamada cinayetlerin bilinçli bir şekilde işlendiğini itiraf ederek Afganistanlılardan özür diledi.

Yüzlerce zanlının ifade verdiği ve yirmi beş askerin dahil olduğu olayların incelendiği raporda yer alan bulguları açıklayan General Campbell, raporun Avustralya ordusunun askerlerinin "savaşçı kültürünün kaydını" gün yüzüne çıkardığını dile getirdi.

Raporu “utanç verici” olarak gören General Campbell, illegal cinayetlerin hiçbirinin harbin harareti esnasında işlenmediğine işaret etti.

KATLİAM "ALIŞKANLIK KAZANILMASI" İÇİNMİŞ

Avustralyalı acemi askerlerin, cinayet fiiline karşı alışkanlık elde etmeleri için içlerinde çiftçi ve köylülerin de yer aldığı sivil tutsakları “kan alma” yolunu kullanarak katlettiğini ifade eden General Campbell, bu cani fiillerin soğukkanlı bir tavırla gerçekleştiğine de işaret etti.

Angus Campbell, şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan halkından, Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) adına, Avustralya askerlerinin herhangi bir suçu için içtenlikle ve kayıtsız şartsız özür dilerim."

Avustralya’nın, barışı muhafaza gayretlerinin bir parçası olarak Afganistan'da hemen hemen 400 askeri yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal