Avrupa'da Başlayan Tedarik Krizi ABD'ye de Sıçradı!

Tayvan konusu gündemdeyken ABD, bunun yanı sıra tedarik krizi yaşıyor. Avrupa ülkelerinde de ortaya çıkan tedarik krizi bütün Dünya’yı sarmış durumda.

22.10.2021-11:04 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-11:25) Avrupa'da Başlayan Tedarik Krizi ABD'ye de Sıçradı!

Tayvan konusu gündemdeyken ABD, bunun yanı sıra tedarik krizi yaşıyor. Avrupa ülkelerinde de ortaya çıkan tedarik krizi bütün Dünya’yı sarmış durumda. Kanada; ABD ve AB ülkeleri geçtiğimiz günlerde tedarik zinciri kapsamında çalışacak tır şoförleri aradığının ilanını duyurmuştu.

BİDEN, TIR ŞOFÖRÜ BULMAMIZ LAZIM

Koronavirüs salgını sonrası yaşanan krizlerden bir diğeri de tedarik krizi. Birçok büyük ülke salgın sonrası tedarik zincirini devam sağlayacak işçi sıkıntısı yaşıyor. Tedarik zinciri sorunu yaşayan ülkelerde biri de ABD. ABD başkanı Biden, kendisi için bugüne kadar en zor yasa tasarısının silah düzenlemesi olduğunu anlattı. Biden, sunucu Cooper'a dönerek, ‘Biliyorsun, 370 yıldır Senatodayım.’ ifadesini kullandı. Cooper'ın ‘Tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Biden, ‘Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. Tır şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım.’ yanıtını verdi. Biden, birçok ekonomi uzmanının aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini belirterek, ‘Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022'de bunu bekleyebiliriz.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal