Avrupa ülkelerinde satışına kısıtlama getirilen Kinder ürünlerine Tarım Bakanlığı'ndan karar geldi: Analiz edilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, bazı ülkelerde salmonella bakterisine denk gelinmesi sebebiyle Kinder marka ürünlere analiz yapılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

19.04.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-15:55) Avrupa ülkelerinde satışına kısıtlama getirilen Kinder ürünlerine Tarım Bakanlığı'ndan karar geldi: Analiz edilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, salmonella bakterisi görülmesi sebebiyle Kinder marka ürünlerin bazı Avrupa ülkelerinde toplatılmasından sonra ülkemizde, ikinci bir karar gelinceye kadar bu ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella olup olmadığının incelenmesine daiar bir zorunluluk getirildi.

Alınan bilgilere göre bitkisel ithalatta yetkili olan 44 farlı şehrin müdürlüğüne bir yazı gönderildi. Söz konusu yazıda şu ifadeler yer aldı: 

"Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Bildirimi (RASFF) ve INFOSAN'dan alınan bildirimlerde dünya genelinde Salmonella Typhimurium salgını yaşandığı, salgın kaynağının Kinder markalı çikolatalı ürünleri olduğu, riskli ürünler ve parti numaralarının toplatıldığı hakkında ülkemiz bilgilendirilmektedir. Alınan bildirimlerde belirtilen riskli ürünler parti numarası ile birlikte resmi kontrollerin gerçekleştirilmesi amacıyla tarafınıza iletilmektedir."

Gönderilen yazıda, "Salgının ülkemize sıçramasının önlenmesi amacıyla ikinci bir talimata kadar menşe ayrımı yapılmaksızın Kinder markalı ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella analizi yapılmasına karar verilmiştir." şeklinde açıklamalar yer aldı.

Analizi yapılacak Kinder ürünleri

Salmonella olup olmadığına dair inceleme yapılacak Kinder markalı ürünler arasında şu ürünler yer alıyor: Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA.

Avrupa ülkelerinde satışına kısıtlama getirilen Kinder ürünlerine Tarım Bakanlığı'ndan karar geldi: Analiz edilecek!

10 ülkede vakalara rastlanılmıştı

Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV), Kinder çikolata salmonella bakterisinin yer aldığı Ferrero şirketinin sahip olduğu fabrikayı geçtiğimiz haftalarda bir süreliğine askıya almıştı. 

Belçika ve Hollanda, Arlon şehrindeki Ferrero çikolata fabrikasında üretimi yapılan bütün ürünlerin satılmasının yasaklanması kararı alındı.

Ferrero firmasının, öncelikle 15 Aralık'taki rutin kontroller esnasında, içerişinde hammadde olan bir tank filtresinde salmonella bakterisinin tespit edilmesi açıklaması, Belçika makamları açılan soruşturmaya dair çalıştırmalara yoğunluk vermişti. 

Öte yandan 15 Nisan 2022’de yapılan açıklamalara göre İngiltere’de 70 adet salmonella vakası tespit etildi. Üstelik söz konusu vakaların birçoğu çocuk.

Bir diğer haber olarak Forbes dergisi, 10 farklı ülkede en az 150 kişinin Kinder ürünlerinden zarar gördüğünü açıkladı.

Forbes dergisinde yayınlanan 16 Nisan tarihli haberde, Kinder ürünlerinden 10 ülkede çoğu çocuk en az 150 kişinin etkilendiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal