Avrupa ülkelerinde durum vahim! Fiyatlar tavan yaptı: Macaristan'dan acil durum geldi

Macaristan'da hükümet, artış gösteren enerji fiyatlarından dolayı 'acil durum' ilan edildi. İşte haberin detayları...

14.07.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-13:09)

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Rusya ve Ukrayna Savaşı'nın uzaması ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan dolayı bütün Avrupa'da enerji fiyatlarında ciddi bir şekilde artış yaşandığını ifade etti.

Öte yandan Avrupa'nın büyük bir bölümünde enerji krizi yaşandığını aktaran Gulyas, güncel duruma yönelik Avrupa'da sonbaharda ve kışın yeterli miktarda doğal gaz olmayacağını dile getirdi.


1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek 7 maddelik eylem planı

Bakan Gulyas, bahsi geçen problemin çözümü adına Macar hükümetinin de başka ülkeler gibi bazı önlemler aldığını, hükümetin bu çerçevede "enerji acil durum" ilan ettiğini ve 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek 7 maddelik eylem planı hazırladığını kaydetti.


Hane tüketim düzeyine kadar desteklenecek

Bu konuda alınan tedbirler çerçevesinde, ülkedeki doğal gaz üretim miktarının 1,5 milyardan 2 milyar metreküpe yükseltileceğini ve kömür üretiminin artırılacağının altını çizen Gulyas, hanelere sağlanan indirimli doğal gaz ve elektriğin 1 Ağustos tarihinden itibaren yalnızca ortalama hane tüketim düzeyine kadar destekleneceğini aktardı.

Macaristan'da yer alan doğal gaz depolama tesislerinin doluluk oranının yüzde 44 olduğunu ifade eden Gulyas, hükümetin daha fazla doğal gaz anlaşması imzalaması için Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu görevlendirdiğini dile getirdi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal