13.05.2020-16:36 (Son Güncelleme:23.04.2024-10:32)


1

Coronavirüs salgını sebebiyle bütün dünyada futbolun askıya alınması sonrasında normalleşme çalışmalarıyla birlikte futbol da yaşamımıza geri geliyor. Avrupa'da birçok futbol ülkesi liglerinin devam etme tarihlerini belirtirken, resmi tarihler de açıklanmaya başladı. İşte Türkiye'den Almanya'ya, Portekiz'den İspanya'ya kadar futbolun açılış tarihleri...



2

Futbol kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Süper Lig'i de dahil olmakla birlikte birçok ülke resmi tarihleri verirken, futbolun devamı için gün saymaya başlandı.



3

Almanya'da maçlar 16 Mayıs'ta başlayacak. Bundesliga büyük ligler içerisinde en erken zamanı açıklanan ve devam edecek lig konumunda bulunuyor. Almanya'da liglerin bitmesi için 9 hafta var. Bayern Münih en yakın takipçisinin 4 puan önünde lider durumda bulunuyor.



4

Avusturya'da futbol 2 Haziran'da başlayacak. Avusturya Bundesliga'da LASK Linz en yakın takipçisine 6 puan fark atarak lider durumda.



5

Danimarka Superliga 28 Mayıs'ta devam edecek. Danimarka'da Midtjylland 62 puanla en yakın takipçisine 12 puan fark koyarak lider durumda bulunuyor.



6

Portekiz Süper Lig'i Liganos 4 Haziran'da bırakıldığı yerden sürecek. Sona ermesine 10 hafta kala Porto, ikinci Benfica'nın 1 puan üstünde zirvede bulunmakta.



7

İsviçre Süper Lig'i 8 Haziran'da başlayacak. İsviçre Ligi'nde rekabetli bir birincilik yarışı var. St. Gallen, Young Boys ve Basel zirve yarışında bulunuyor.



8

İspanya'da federasyon 12 Haziran'ı gösteriyor. Şu sıralar devlet bu kararı onaylamasa da, 12 Haziran dikkat çeken tarih olarak belirtiliyor. İspanya Ligi'nin sonlandırılmasına 11 hafta var. Barcelona ve Real Madrid rekabeti ise kızışmış durumda.



9

Ve Türkiye'yi açıklayacak olursak, Türkiye Süper Lig'i de 12 Haziran da başlayacak. Süper Lig'in bitmesi için 8 haftalık bir zaman var. Birinci sırada Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Sivasspor'un içerisinde kıyasıya bir rekabet bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR