Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Çağrı

Avrupa Birliği'nin 57 yıldır Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinde yarattığı problemler yetmiyormuş gibi Avrupa Birliği bugün yaptığı açıklamalarda Türkiye ile ilişkilerde yapıcı diyalog ortamına ihtiyaç bulunduğunu ve kazan-kazan durumu istediklerini açıkladı.

15.01.2021-21:05 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-21:03) Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Çağrı

Avrupa Birliği Komisyonu sözcüleri bugün düzenledikleri basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Komisyon Sözcüsü Peter Stano, 'Türkiye ile ilişkilerde son aylarda tutumlarımızı ortaya koyduk. Artık Türkiye'den adım bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

'YAPICI BİR DİYALOG ORTAMINA İHTİYACIMIZ VAR'

'Yapıcı adımlar ve gerginliğin düşürülmesi, Türkiye ile AB'nin yapıcı ilişkilere sahip olması her iki tarafın da çıkarına olacaktır.' diye konuşan Stano, Yapıcı bir diyalog ortamına ihtiyacımız var. Bu sayede ilişkilerimizi AB halklarının ve Türk halkının faydasına olacak şekilde ilerletebiliriz. Türkiye ve AB birçok alanda ortaktır. Biz kazan-kazan durumu olmasını istiyoruz. Türkiye'den gelen olumlu açıklamaları duymak bizim için iyi ama aynı zamanda önemli olan gerçekler, eylemler ve gerginliği düşürücü, AB üyeleriyle yapıcı bir diyalog kurulmasını sağlayacak çabalardır' değerlendirmesinde bulundu.

'İKİLİ ANLAŞMAZLIKLARIN DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ'

Türkiye ile Yunanistan arasında başlaması beklenen istikşafi görüşmeler ile ilgili de yorum sözcü, 'İkili anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz, Müzakerelerle ilgili haberleri memnuniyetle karşıladık somut sonuçları olan yapıcı bir diyalog olmasını ümit ediyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal