Avrupa Birliği, Göç Akınını Önlemek İstiyor

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin ilgili bakanları, göç akınına kalıcı çözüm bulmak için Lüksemburg'da bir görüşme gerçekleştirdi.

08.10.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-12:44)

Göç ve güvenlik probleminin masaya yatırılacağı AB Adalet ve İçişleri Konseyi için Lüksemburg'da yer alan AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komisyon Üyesi Dimitris Avramopoulos, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Avramopoulos, toplantıda İtalya, Almanya, Fransa ve Malta'nın geçen ay düzensiz göçle mücadele için teklif ettiği "geçici yeni dağıtım sisteminin" tartışılacağını bildirdi.

"MEVCUT DURUMU SÜRDÜREMEYİZ"

Tüm üye ülkelerin daha fazla dayanışma göstermesi ve sorumluluk alması gerektiğine işaret eden Avramopoulos, "Akdeniz'de mevcut durumu sürdüremeyiz. Geçici değil, kalıcı mekanizmalara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Avramopoulos, "Bu durumdan hoşnut olsanız da olmasanız da göç, önemli bir küresel konu olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Göçün yerel siyasette tartışma konusu haline getirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Avramopoulos, Avrupa düzeyinde bir çözümün önemine vurgu yaptı.

MALTA GİRİŞİMİ NEDİR?

AB, İtalya, Almanya, Fransa ile AB Dönem Başkanı sıfatıyla Finlandiya, geçen ay Malta'nın başkenti Valletta'da "mini" göç zirvesinde bir görüşme yapmıştı.

Zirvede düzensiz göçmenlerin "geçici yeni dağıtım sistemiyle" üye ülkelere yerleştirilmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal