Avni Yıldırım Tarihi Bir Maça Çıkıyor

Ülkemizin boks tarihi adına en önemli karşılaşmalarından birine sayılı bir zaman kaldı. Dünyanın en iyi boksörü olarak lanse edilen Canelo Alvarez ile dövüşçümüz Avni Yıldırım karşı karşıya gelecek.

27.02.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-17:07) Avni Yıldırım Tarihi Bir Maça Çıkıyor

Dünyanın aktif boksörleri arasında ‘en iyisi’, 57 profesyonel maçında, 36’sı nakavtla olmak üzere 54 galibiyet almış, Forbes dergisine göre dünyanın en çok kazanan dördüncü sporcusu, WBA – WBC süper orta sıklet kemerlerinin sahibi... Tüm bu unvanlar, henüz 30 yaşındaki efsane Saul “Canelo” Alvarez için kullanılıyor.

Bizler, başarılarına ve yaşattığı gurura aşina olsak da dünyanın büyük bölümü, Avni Yıldırım ile yeni tanışıyor. Ünlü medya organı ESPN, Avni Yıldırım’ın olası şampiyonluğunun, ülkemizin 2002 Dünya Kupası’dan sonra spordaki en büyük başarısı olacağını ifade ediyor.

Pek çok boks takipçisine ve dünya çapında spor medyasına göre Canelo Alvarez, mücadelenin favorisi olarak görülüyor. Kariyer çizgilerine ve popülaritelerine bakıldığında, kağıt üzerinde Meksikalı dövüşçünün daha kuvvetli gözüktüğü düşünülüyor. Ancak boks dünyasında, Avni’nin “yeni Buster Douglas vakası” olacağına inananların sayısı da az değil.

Avni Yıldırım’ın menajeri Ahmet Öner de, boksörümüzün benzer bir başarıyla bu sporun seyrini değiştirmesini bekliyor.

Tüm branşlarda, Türk sporunun en önemli anlarından birine tanıklık edeceğimizi anlatan Öner, Yıldırım’ın başarısını, “Dünyanın en iyisiyle karşılaşacak. Bu, Barcelona’nın bir Türk takımıyla Şampiyonlar Ligi finali oynaması gibi” sözleriyle ifade ediyor.

Profesyonel kariyerindeki 58. maçına çıkmaya hazırlanan Canelo Alvarez, geride kalan periyotta 36’sı nakavtla olmak üzere 54 galibiyet almış, iki maçı berabere tamamlanmıştı. Canelo, kariyerinin tek yenilgisini, boksun en büyük efsanelerinden Floyd Mayweather’a karşı yaşadı.

Boksörümüz Avni Yıldırım, tarihi maç öncesinde kendine güvenini en yüksek seviyede tutuyor.

Kariyeri boyunca idolünün Sinan Şamil Sam olduğunu belirten, onun boksörlüğüne duyduğu hayranlığı sıklıkla dile getiren “Bay Robot” lakaplı dövüşçümüz, kariyeri boyunca defalarca yaptığı gibi, tüm Türkiye’yi ortak bir heyecanda buluşturarak idolünün izinden gidecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal