AUZEF Sınav Giriş Belgeleri Yayınlandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzak Eğitim Fakültesi bütünleme tarihleri ve sınav yerleri belli oldu. Peki, AUZEF sınav yerlerine ve giriş belgelerine nasıl ulaşılır, AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bütünleme sınavları ne zaman?

08.10.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-10:19)

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı bütünleme sınavı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Bütünlemeye girecek adaylar sınav giriş belgelerini bekliyordu. Belgeler erişime açıldı ve yeni sınav tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

SINAV TARİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK!

22 - 23 Ocak 2022 tarihleri arasında yüz yüze olarak gerçekleşmesi beklenen Auzef bütünleme sınavları olumsuz hava şartları nedeniyle başka bir tarihe ertelendi. Önce aynı tarihte online yapılmasına karar verilen sınavda tekrar değişikliğe gidilerek ileriki bir tarihte yüz yüze yapılmasına karar verildi. Buna göre yeni Auzef bütünleme sınavı tarihleri şöyle:

Bütünleme Sınavı / 12 - 13 Şubat 2022

SINAV YERLERİ BELLİ OLDU!

AUZEF sınav giriş belgeleri erişime açılmış durumda. Bütünleme sınavlarının değişikliği ardından sınav giriş belgelerinin gelmesi bekleniyordu. https://auzefsinav.istanbul.edu.tr/login adresi üzerinden Kullanıcı adı ve şifre girilmesinin ardından belgeler sorgulanabiliyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AUZEF sınav sonuçları açıklanma tarihi henüz net olarak belli olmadı. Açıklama gelince haberimizdeki yerini alacaktır. 13 Şubat tarihinde sona erecek olan bütünleme sınavlarından sonra öğrenciler AUZEF sonuçları açıklandı mı sorusuna yanıt aramaya başlayacak. Bir önceki sınavlara baktığımız takdirde, sonuçların sınavdan iki hafta içerisinde erişime açıldığı görülüyor.

Buna göre bütünleme sınav sonuçlarının da 26 - 27 Şubat gibi belli olması bekleniyor.


AUZEF SINAVLARI ONLINE MI OLACAK?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavları diğer açık üniversitelerde olduğu gibi AUZEF'te de yüz yüze yapılacak.

Sınavlar 81 ilde olan sınav merkezlerinde uygulanacak. Cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam dört oturumda uygulanacak. Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesin bir şekilde yasaktır. Bütünleme sınavına herhangi bir neden sonucunda girmeyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı da yapılmayacaktır.

AUZEF SINAVLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

- AUZEF sınavları 81 ilde de yapılıyor. Her il için en az bir sınav merkezi var.

- Riskli grupta (Covid-19 pozitif / temaslı) bulunan öğrencilerimiz sınavlara ayrı salonda alınacaklardır.

- Sınav merkezi seçimi, sadece bir defa yapılmaz. Ara sınav, bitirme ve telafi sınavları için ayrı ayrı sınav merkezleri tercih edilir.

- Sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri öğle vaktinde yapılır.

- Sınava girmek için öğrenci kimlik kartına gerek bulunmuyor. 

- Sınav salonuna girebilmek içi öğrenciler Sınav Giriş Belgesi ve TC kimliklerini getirmeleri yeterlidir.

- Sınav giriş belgeleri sınavdan bir hafta önce yayınlanır ve Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sitesi üzerinde duyuru yapılır. 

- Sınav salonlarına cep telefonuyla girmek yasaktır.

- Ara sınava mazeretsiz girmeyen öğrenciler için tekrardan sınav olmayacaktır.

- Ara sınavların puana etki oranı yüzde 40, finallerinse yüzde 60'dır. 

- Sınavlar, her ders için verilen ders kitaplarına, videolarına ve sunumlara dikkat alınarak yapılır. 

- Aksi durum bildirilmediği taktirde her ders için 20 soru sorulmaktadır. 20 sorunun çözüm süresi için 30 dakika verilmiştir.

- Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürürken uzaktan bölümler için böyle bir kural yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal