AUZEF Final Sonuçları Açıklandı mı, Ne Zaman Açıklanacak?

İstanbul Üniversitesi AUZEF final sonuçlarının ardından harf notları da erişime açıldı. Hangi öğrencilerin bütünlemeye gireceği ve bütünleme sınavı tarihleri merak konusu. Peki, bütünleme sınavları ne zaman olacak, geçme notu ne?

16.01.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-17:02)

AUZEF sınavları hakkında meraklı bekleyiş sürüyor. 18 – 19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen final sınavları sona erdi, sıra sonuçlarda. Peki, AUZEF final sonuçlarının ardından hangi adaylar telafi sınavına girecek? Sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

AUZEF HARF NOTLARI SİSTEME GİRİLDİ!

Final sonuçlarının açıklanmasının ardından vize ve finalin oranlarının alındığı harf notları da sisteme girildi. Öğrenciler, aksis sistemi üzerinden harf notlarına ulaşabilir. Bununla birlikte bütünleme sınavına girecek adaylar için sınav merkezi seçimleri de başladı. Sınav merkezini değiştirmek isteyenler şu anda bu değişikliği yapabiliyor.

Harf notu FF olan öğrenciler bütünleme sınavına girecek. Ayrıca harf notu DD ve DC olanlar da notlarını yükseltmek için tercihen bütünleme sınavlarına girebilir ancak daha düşük bir not almaları halinde son notları geçerli olacak. DD ve DC notları koşullu geçmeyi ifade ediyor. Öğrenciler bu derslerden mezuniyet aşamasında ortalamaları 2.00 ve üstü olması halinde geçebilecekleri.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AUZEF FİNAL SONUÇLARI AÇIKLANDI!

18 – 19 Aralık tarihinde gerçekleştirilen final sınavları tamamlandı. Adaylar merakla sonuçları bekliyor. 13 – 14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen vize sınavları 26 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Final sınavları da geçtiğimiz gün erişime açıldı.

Final sınavında 40 puan altında kalan adaylar bütünleme sınavına kaldı. Öğrenciler, sınıf ortalamasına göre dersten geçip geçmediğini sistem üzerinde görebiliyor.

TELAFİ / BÜTÜNLEME SINAVLARI NE ZAMAN?

AUZEF telafi sınavları 22 – 23 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Bahar döneminin başlaması ardından 16 – 17 Nisan vize, 4 – 5 Haziran final tarihleri olarak belirlendi.


GEÇME NOTU NEDİR?

AUZEF geçme notu açık öğretim programları için 40 olarak belirlendi. Açık öğretim programlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Yanlış sayılarının doğrulardan çıkarılmasıyla net puan ortaya çıkıyor. Her bir ders için 20 çoktan seçmeli soru soruluyor ve soru başına 5 puanlık bir değer veriliyor.

AUZEF geçme notu uzaktan öğretim programları için 50 puan olarak belirledi. Uzaktan öğretim programlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Her bir ders için 20 çoktan seçmeli soru soruluyor ve her bir soru için 5 puan değer veriliyor.

Geçme notları her iki program için de değerlendirmeye katılmak amaçlı belirlendi. Sınıf ortalamasında değerlendirilebilmeniz için belirlenen en az puanı almanız gerekiyor. Değerlendirmeye girdikten sonra sınıf ortalaması üzerinden geçer bir not alıp almadığınız belli oluyor.

AUZEF SINAVLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

-AUZEF sınavları 81 ilde de yapılıyor. Her il için en az bir sınav merkezi var.

-Riskli grupta (Covid-19 pozitif / temaslı) bulunan öğrencilerimiz sınavlara ayrı salonda alınacaklardır.

-Sınav merkezi seçimi, sadece bir defa yapılmaz. Ara sınav, bitirme ve telafi sınavları için ayrı ayrı sınav merkezleri tercih edilir.

-Sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri öğle vaktinde yapılır.

-Sınava girmek için öğrenci kimlik kartına gerek bulunmuyor. 

-Sınav salonuna girebilmek içi öğrenciler Sınav Giriş Belgesi ve TC kimliklerini getirmeleri yeterlidir.

-Sınav giriş belgeleri sınavdan bir hafta önce yayınlanır ve Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sitesi üzerinde duyuru yapılır. 

-Sınav salonlarına cep telefonuyla girmek yasaktır.

-Ara sınava mazeretsiz girmeyen öğrenciler için tekrardan sınav olmayacaktır.

-Ara sınavların puana etki oranı yüzde 40, finallerinse yüzde 60'dır. 

-Sınavlar, her ders için verilen ders kitaplarına, videolarına ve sunumlara dikkat alınarak yapılır. 

-Aksi durum bildirilmediği taktirde her ders için 20 soru sorulmaktadır. 20 sorunun çözüm süresi için 30 dakika verilmiştir.

-Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürürken uzaktan bölümler için böyle bir kural yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal