Atletli Öğretmene İnceleme

Ankara'da ortaokulda çalışan rehber öğretmen Kemal C.'nin, yeni eğitim öğretim senesiyle ilgili internet üzerinden bilgi aktardığı velilerin karşısına atletle çıkması tepki topladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), öğretmen ile ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

12.09.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-17:31)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitimin uygulanmasıyla ilgili 81 şehrinin Milli Eğitim Müdürlüklerine genelge yolladı.

Genelgeye bakıldığında okulların açıldığı birinci hafta olan 21-25 Eylül tarihleri arasında uyum programı yapılacak. Uyum programı okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul birinci sınıflarda ‘1 gün yüz yüze eğitim’ şeklinde yapılacak.

İhtiyaç görülmesi durumunda sınıflardaki öğrenciler, okulun fiziki koşulları da göz önünde bulundurularak sosyal mesafe kuralına uygun bir halde bölünerek yüz yüze eğitim gerçekleştirecek. Sınıf mevcudunun bölünmesiyle oluşan grupların okula gelecekleri günler birbirinden ayrı olacak.

Öğrencinin okula gitmesi katılımı zorunlu tutulmayacak.

Veli yazılı bir başvuru yapmadan kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime sürmesini sağlayabilecek.

Bakanlığın yolladığı genelgede uzaktan eğitimin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

ATLETLE VELİLERİN KARŞISINA ÇIKTI

Bütün okullar, yeni eğitim ve öğretim senesinde derslerin nasıl işleneceğiyle ilgili internet üzerinden velileri bilgilendirme faaliyeti başlattı.

Ankara Çankaya’daki 27 Aralık Lions Ortaokulu'nda rehber öğretmen olarak çalışan Kemal C. de internet üzerinden görüntülü konuşma programından öğrenci velileriyle görüşerek, yeni dönem ile ilgili bilgi verdi. Fakat Kemal C. adlı öğretmenin velilerin karşısına atletle çıkması oldukça tepki topladı.

Sınıflarda alınan koronavirüs önlemlerini anlatan öğretmeni n karşılarına atletle çıktını gören veliler, şaşırarak, durumu okul idaresi ile MEB'e bildirdi.

MEB'in, okul idaresinden meseleyle alakalı bilgi aldığı ve inceleme başlattığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal