Astral Seyahat Nedir, Nasıl Yapılır?

Astral seyahat birçok insan tarafından inanılan bir ruhla yer değiştirme olayı. Peki, Astral seyahat ne demek, astral kelimesi anlamı ne, astral seyahat müziği nedir, kimler yapabilir, bilimsel bir kaynağı var mı?

30.04.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-09:50) Astral Seyahat Nedir, Nasıl Yapılır?

Toplum arasında, beden dışı ruhsal seyehat olarak bilinen Astral seyahat olgusu büyük bir merak konusu. Astral seyahat eski zamanlarda İbn-i Sina, Mevlana gibi düşünürlerin eserlerinde yer almıştır. Birçok toplumun kültüründe farklı isimlerle yer alan bu durumun henüz bilimsel bir kanıtı yok. İnsanlar, bu seyahat için atmosfer, ışık, renk ve müzik gibi çeşitli ritüeller uyguluyor. İşte detaylar...

NEDİR?

Astral seyahat terimi okültizm ve teozofide kullanım alanı olan bir terim olup kişinin uyku gibi hallerde parapsikolojiye inanan kişilerce esiri beden ya da astral beden (spiritüalizmde duble) ya da süptil maddelerden oluştuğu söylenen "bedeniyle" fiziksel bedeni haricinde, yine bu kişiler tarafından iddia edildiğine göre bilinci yerinde olarak başka mekânlar içerisinde dolaşmak üzere yaptığı yolculuğa ve bu bedeniyle geçirdiklerini söyledikleri deneyimlere denir.

Daha kısa bir şekilde ifade etmek gerekirse; Astral seyehat, kişinin bilinci açık bir şekilde, kişiye ait ruhun fiziksel bedeninden istemli olarak ayrılması halidir. Ayrılması ve bunun sonucunda ruhen çeşitli yerlerde dolaşma durumudur.

Parapsikolojide bu "beden-dışı deneyim" anlamındaki 'İngilizce out-of-body experience' (OBE) olarak metapsişikte ise "şuur projeksiyonu" olarak isimlendirilir. İradi olarak yapılabildiği iddiası ve deneyim sırasında bilinçli olunması neticesinde diğer beden dışı deneyimler arasında farklı bir konuma sahiptir.

Astral beden için duvar gibi fiziksel nesneler ve uzaklık bir engel oluşturmayacağı ifadesi iddia edilir. Yani, iddialara göre kişi bu bedeniyle bir anda kıtalararası yolculuk yapabilir ve maddî engellerin içerisinden geçebilir. Fiziksel bedenden çıkıldığında öte-âlem varlıklarının görülebileceği savı da iddialar arasındadır. Uyku sırasında yapılan astral seyahatin fiziksel bedene dönüldüğünde bir rüya tarzında anımsandığı ifade edilir.

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

ASTRAL SEYAHAT YAPTIĞINI SÖYLEYENLER NE DİYOR?

Astral seyahat yaptığını belirten kişiler yaşadıkları deneyimi dış dünyadan bağımsız öznel bir bilinç durumu olarak ifade etmelerinin ötesinde bu olgunun gözlemlenebilir maddi yaşamla etkileşime imkan tanıyan bir özelliğe de sahip olduğunu dile getirirler.

Örnek olarak; ameliyat sırasında tıbben bilinçsiz bir durumdayken bedenden ayrılıp kendisine yapılan operasyonu yukarıdan izleyebilmek ya da iddia edilen fizikötesi varoluş içerisinde herhangi bir kişinin gerçek yaşam içerisinde bulunduğu konuma hızlıca giderek gerçek durumuna şahit olabilmek. Ancak sözü edilen durumun herhangi bir bilimsel dayanağı yoktur.

NASIL YAPILIR?

Astral seyahat yapmak için öncelikle bu seyahat ile ilgili bilgi edinilmesi gerekmektedir. En kolay nasıl astral seyahat yapılır şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır. Astral seyahat yapacağınız yatağın rahat olması gerekmektedir. Konforlu bir yatağa uzanarak dış dünya ile tamamen iletişim halinizin kesilmesi gerekmektedir. Bu noktadan itibaren tavan kısmına ruhunuzu tamamen arındırarak dikkatli bir şekilde bakmanız gerekmektedir. Ortamın rahat olması da önemlidir. Beynin alfa pozisyonunda yer alması gerekir. Bu şekilde astral seyahat yapılabileceği iddia ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal