04.06.2022-11:28 (Son Güncelleme:04.06.2022-14:44)


1

Saç renginiz açıksa klorlu su, uzun süre güneşe maruz kalma gibi durumlar saç renginizin daha da açılmasına ve saçlarınızın bakımsız görünmesine neden olabilir.



2

Bu durumun önüne geçmek için, ılık suyun içerisine aspirin ekleyerek çözülmesini bekleyin, ardından bu karışımı saçınıza uygulayıp 15 dakika bekletip durulayın.



3

Aspirinin içeriğinde bulunan asit saçtaki kırıkların azalmasına ve saçların daha parlak görünmesine yardımcı olur.



4

Şampuanınızın içerisine ekleyeceğiniz aspirin sayesinde kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Aspirinin içeriğindeki salisilik asit kafa derisindeki ölü deri hücrelerini çözerek kepek oluşumunu engeller.



5

Saç derinizdeki doğal yağları kaybetmek istemiyorsanız, aspirini ayrı olarak da kullanabilirsiniz. Haftada bir olmak üzere ezilmiş aspirini günlük şampuanınızın içerisine ekleyebilirsiniz.



6

Yapılan araştırmalar yüksek oranda prostaglandin D2 bulunan hayvanlar kel oluyor. Bu varsayım doğrultusunda saç dökülmesi yaşayan kişilerin prostaglandin D2 üretiminin yüksek olduğu düşünülmüştür.



7

Aspirin ise prostaglandinin üretimini en iyi engelleyen bileşimlerden biridir.



8

3 tablet aspirini ezip toz haline getirdikten sonra 3 yemek kaşığı şampuanın içerisine ekleyin ve karıştırın. Duşta saçlarınızı ıslatın ve tüm saçınızı kaplayıncaya kadar karışımı uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra durulayın. Dilerseniz saçınızı duruladıktan sonra saç nemlendiricisi kullanarak saçlarınızı nemlendirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR