Aslı Tandoğan ve Ceyda Düvenci Birlikte Başrol Paylaşacak!

'Prens' dizisi yakın zamanda internet üzerinden izlenebilecek.

02.06.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-14:24)

Uzun zamandır ekranlarda olmayan Ceyda Düvenci ve Aslı Tandoğan dünyada bir ilk olacak yapımla sektöre dönüyorlar. Tamamı Virtual Production yani sanal prodüksiyon teknolojisi ile çekilen dizi dünyada bir ilk olacak! Üstelik dizinin yapımcısı , senaristi , tüm oyuncuları ve yönetmeni Türk. ’Prens’ dizisi yakın tarihte dijital platformda yayınlanacak. Senarist ve oyuncu Giray Altınok’un sosyal medyada yarattığı karakterlerden biri olan ‘Krallık 101’ çok yakında ‘Prens’ ismiyle dijital mecrada sekiz bölümlük bir seri olarak seyirci karşısına gelecek. Dizi teknoloji tarihine de bir ilk olarak kazınacak, dünya üzerinde sanal prodüksiyonla çekilen ilk dizi olacak. 

PRENS DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU 

Dizinin oyuncu kadrosunda Ceyda Düvenci, Aslı Tandoğan, Çağdaş Onur Öztürk gibi isimlerin yanı sıra Giray Altınok, Hüseyin Avni Danyal, Serdar Orçin, Onur Özaydın, Bahadır Vatanoğlu, Derya Pınar Ak ve Yılmaz Gruda gibi profesyoneller de olacak.


PRENS DİZİSİ KONUSU NE?

'Küçük bir ülkenin kralı olan ana karakter bir yandan komşu ülkelerle uğraşırken bir yandan da aile bireyleriyle baş etmeye çalışıyor. Giray Altınok dizide, karakterin prenslikten krallığa geçişini ve krallığa ulaştıktan sonra ülkenin başına gelen türlü talihsizliklerinin hikayesini izleyiciyle buluşturacaklarını söylüyor. ‘1400’lerin ortalarında Balkanlar’a yakın bir bölgede dönemin en küçük ülkelerinden Bongomia ve Bongomyalıların hikayesini işliyoruz. Elbette böyle bir ülke hiç var olmadı ama biz en küçük detayına kadar tarihe bu tuhaf ülkeyi eklemeye çalıştık. Ailesinin kendisine isim koymak zahmetine bile katlanmadığı bu tuhaf prens diziye de adını veriyor. Yani isimsiz prensimiz sayesinde dizinin ismi ‘PRENS’. Birbirinden tuhaf karakterlerden oluşan hanedanımız içinde herhalde kral olabilecek son kişi de prensimiz. Ama bir dizi talihsizlik sonucu tahtın yeni sahibi o olunca, ülkeyi tarihte eşi benzeri görülmemiş durumlara sokması da kaçınılmaz oluyor.'

SANAL PRODÜKSİYON NEDİR? 

Farklı mekan ve zamanlarda çekilen görüntülerin tek seferde bir araya getirilmesine olanak sağlayan teknolojiye sanal prodüksiyon denir. Oyunculara ve yönetmene oluşturulan sanal mekanlar üzerinde yüksek kalitede görseller üretiliyor ve çekim anında sinematik bir deneyim yaşatılıyor. Sanal prodüksiyonun temel amacı yüksek bütçeli set giderlerinin önüne geçmesinin yanı sıra çekilmesi imkansız olan sahnelerin çekilmesine de olanak sağlıyor. Dünya üzerinde büyük ün kazanmış The Mandalorian, West World dizilerinin çekiminde kullanılan teknik prodüksiyon süresini oldukça kısaltıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal