13.01.2020-15:19 (Son Güncelleme:23.04.2024-22:33)


1

Bir oturuşta tıka basa yemek veya fazla kalorili besinler tüketmek aşılması zor bir alışkanlıktır. Fakat bir süre sonra çok fazla yemek, kilo alımına o da obeziteye, diyabet ve kalp hastalıklarına yol açacaktır. Bu durumda yapılması gereken bu alışkanlığın önüne geçmek olacaktır. İşte, aşırı yemenin önüne geçebilmek için yapılması gerekenler…



2

Yemek yediğiniz sırada sadece tabağınızdaki yemeğe odaklanın. Etrafınızda cep telefonu, bilgisayar ve dergi gibi dikkat dağıtıcı şeyler bulunuyorsa yemek için başka bir seçin.



3

Sınırlı olan yeme alışkanlıkları tıka basa yemeye yol açabilir. Diyet yaparken arada kendinizi şımartın. Böylece bir şeyler yememeye çalışmak size işkence haline gelmez.



4

Yiyeceğiniz yemekleri paketten doğruca yemek yerine bir tabağa alın. Ortalama bir porsiyonun ne kadar olduğunu öğrenerek yiyeceklerinizi buna göre ayarlarsanız aşırı yemekten de kurtulabilirsiniz.



5

Tok hissetmenize ve aşırı yeme isteğinizi azaltmaya yardımcı olabilecek sebze, meyve gibi lif açısından zengin gıdalar tüketmelisiniz. Fındık, ceviz gibi kuruyemiş atıştırmak, salataya fasulye eklemek ve her öğünde sebze tüketmek yediklerinizi azaltmaya yardımcı olabilir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR