29.01.2020-09:58 (Son Güncelleme:29.03.2024-17:51)


1

Paris, yani nam-ı diğer Aşıklar Şehri dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilmiştir. 12 milyon civarında nüfusa sahiptir. Sen Nehri çevresine kurulu olan şehir Avrupa’nın en popüler yerlerinden biridir. Manş Denizi’ne dökülen Sen Irmağı’nın ağız kısmından 375 kilometre içeride bulunan Paris, Fransa’nın başkentidir. Para birimi Euro’dur. Resmi dili Fransızcadır. İşte Paris’te mutlaka gezip görmeni gereken 10 yer!



2

Sen Nehri

Sen Nehri

Dünya'nın en çok bilinen nehirlerinden biri olan Sen Nehri 776 kilometredir. Sen Nehri, Fransa ve Paris'i tekne ile dolaşmak için ideal bir fırsattır.



3

Zafer Takı

Zafer Takı

İmparator Napolyon tarafından 1806 yılında Fransız devrimcilerinin ve Napolyon Savaşlarının anısnna dikilmiştir.



4

Versay Sarayı

Versay Sarayı

Paris'in 20 kilometre dışında bulunan Versay kasabası zengin banliyösü ve belediyesidir. Fransız Kralı XIV. Louis ve Napolyon yazları vakitlerinin çoğunu burada geçirirmiş. Versay Tarih Antlaşması 1919 yılında burada imzalanmıştır.



5

Sacre-Coeur Bazilikası

Sacre-Coeur Bazilikası

Sacre-Coeur, Montmartre tepesinde yer alan bir Roma Katolik bazilikasıdır. 1914 yılında açılmış ve ardından İsa'nın Kutsal Kalbi olarak isimlendirilmesine karar verilmiştir.



6

Orsay Müzesi

Orsay Müzesi

Orta Çağ'ın önemli sanat akımlarından biri olan İzlenimcilik akımının eserlerini çatısı altında barındırmaktadır. Paris'in en önemli müzelerinden biri olan Orsay Müzesi başlarda Paris Evrensel Sergisi için tren istasyonu olarak yapılmıştır. Daha sonra ise müze olarak kullanılmaya başlanmıştır.



7

Pantheon

Pantheon

1764 yılında mimar Soufflot tarafından inşa edilen yapı 1791'de dekonstrüksiye edilmiştir. Paris'in Quartier Latin bölgesinde bulunan bir yapıdır. Eskiden kili olarak kullanılan yapı şu anda birçok ünlü ismin mezarlarına ev sahipliği yapmaktadır.



8

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi

Paris'in simgesi olan bu demir kule, Fransız devriminin yüzüncü yılı anısına düzenlenen 1889 Paris III. Evrensel Sergisi için Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiştir.



9

Louvre Müzesi

Louvre Müzesi

Dünya'nın en büyük müzelerindne biridir. Moa Lisa, Venus de Milo gibi ünlü sanat eserlerini ve Rembrandt, Vermeer, Caravaggio gibi ünlü sanatçıların eserleri bu müzede yer alır. Bahçesinde 21 metre yüksekliğinde cam bie piramit görünümüne sahip anı bulunmaktadır. Süryani, Etruscan, Yunan, Kıpti ve İslam sanatı alanlarında eserlere sahiptir ve kronolojik açıdan tarih öncesinden 19. yüzyıla kadar uzanan geniş bir koleksiyonu vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR