Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Binlerce çalışanın gözü bu haberde! Asgari ücrete ek zam tarihleri açıklandı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Çalışan kişilerin aldığı en az ücret olan asgari ücrete zam yapılacağı beklentisi yükseldi. Enflasyonda yaşanan artış nedeniyle gündeme gelen 2. zam haberleri birçok çalışan tarafından araştırılıyor. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasıyla gönülleri rahatlattı. İşte asgari ücrete zam açıklamalarıyla ilgili detaylar…

23.04.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-22:30) Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Binlerce çalışanın gözü bu haberde! Asgari ücrete ek zam tarihleri açıklandı

Geçtiğimiz yıl sonunda asgari ücrete yapılacak zam açıklamalarından sonra yeni yılın başında asgari ücrete zam yapıldı. Ancak yeni yıl ile birlikte yaşanan enflasyon yapılan zamları eritti. Yükselen fiyatlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken asgari ücrete 2. zam yapılabileceği açıklaması yapıldı. Binlerce çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak zamlarda. Konu hakkında içleri rahatlatan açıklama Bakan Vedat Bilgin’den geldi. İşte asgari ücrete zam açıklamalarıyla ilgili detaylar…

Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Enflasyonla birlikte yaşanan fiyat artışları birçok kişiyi  zor durumda bırakırken ikinci  bir zam yapılabileceği gündeme geldi. Konu hakkındaki tartışmalar devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir açıklama yaptı. İşçi, kamu çalışanları, memurlar ve emekliler için geçerli olacak  yeni düzenlemelerin Temmuz ayı içerisinde yapılacağını söylendi.

Isparta’da Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğinde İl Özel İdaresi çalışanları ile bir araya geldi. Ziyaretinde asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, çalışanların yüzünü güldürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bugün burada ağırlıklı olarak işçi kardeşlerimiz var. Çalışanlarımız, memurlarımız var. Aramızda emekliler var. Bütün bunlar, bu gruplar bizim çalışma hayatımızın en önemli sosyal ortaklarıdır. Biz Türkiye’nin her alanında ihtiyacı olan bütün yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevli olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz” sözlerini ifade etti.

Çalışan kişilerin ekonomik ve sosyal haklarının korunması gerektiğinin altını çizen Bakan Bilgi, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl hem kamu çalışanlarıyla hem işçilerimizle iki büyük toplu sözleşme yaptık. Bu toplu sözleşmelerde çalışanlarımıza geniş haklar sunduk. Daha önce hiçbir toplu sözleşme maddesine konmayan hakları koyduk. Bu talebi gerçekleştirdiğimiz emekçilerimizin beklentilerini karşıladığımız için mutluyuz.”

Asgari ücrete ek zam yapılacak mı

Yeni zamlar için Aralık ayını gösterdi

Yaşanan enflasyonun yaşattığı zor duruma karşı Temmuz ayı içerisinde çalışanları ve emeklileri  kapsayacak yeni bir düzenleme yapılacağını açıklandı. Vedat Bilgin, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30’un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirildi. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi yapacağımızın şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Asgari ücreti önümüzdeki aralıkta yeniden gündeme alırsak o tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye’nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim.” ifadelerini aktardı.

2022 yılında asgari ücrette ne kadar artış oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı toplantılar sonucunda asgari ücrete zam kararı alındı. Yapılan zamları duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 2022 yılında brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal