ASELSAN Çalışanlarına Gözaltı Kararı!

Ankara'da başta ASELSAN olmak üzere savunma sanayisi şirketlerinde görev yapan 48 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

14.12.2018-11:28 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-11:23) ASELSAN Çalışanlarına Gözaltı Kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde ASELSAN başta olmak üzere savunma sanayii firmalarındaki örgüt üyelerine dönük soruşturmada 42'si savunma sanayii firmalarında görev yapan, 6'sı mahrem imam olmak üzere 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

ÖRGÜTÜN OPERASYONEL GSM HATLARINI KULLANMIŞLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yayınlanan açıklamada, ASELSAN başta olmak üzere savunma sanayii firmalarındaki FETÖ üyelerinin belirlenmesi için soruşturma yapıldığı bildirildi. Açıklamada, "Örgüt içinde mahrem imam/abi konumunda olan kişiler ile ankesörlü sabit hatlar üstünden haberleştikleri, örgütün operasyonel GSM hatlarını kullandıkları anlaşılan 24'ü ASELSAN, 1'i HAVELSAN aktif personeli ile ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK ile değişik kamu kurumlarından ihraç edilen/alakası kesilen 17 kişi ve özel sektörde görev yaptığı ve FETÖ terör örgütü için mühendislerle irtibat kurduğu belirlenen 6 kişi olmak üzere toplamda 48 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı verilmiştir" denildi.

GÖZALTI İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Açıklamada, savunma sanayii firmalarında görev yapan FETÖ üyelerinin belirlenmesine dönük soruşturmaya Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının (MİT) teknik desteği ile devam edildiği bildirilerek, gözaltı işlemlerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından devam edildiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal