Arı Sütü Ne İşe Yarar?

Sağlıklı bir yaşamın önemimin giderek arttığı son zamanlarda faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz arı sütü de sıkça duymaya başladığımız besinlerden biri. Arı sütü nedir? Arı sütünün faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

22.04.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-14:07) Arı Sütü Ne İşe Yarar?

Arı sütü, işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden çıkarttıkları jel kıvamında akıcı, kremsi beyaz bir madde olarak karşımıza çıkıyor.  Arı sütü yaygın olarak cilt bakım ürünlerinde kolajen üretimini artırmak, adet öncesi ve menopoz dönemi semptomlarını rahatlatmak ve genel olarak beden sağlığını desteklemekte kullanılır.

Arı sütünün içeriği propolis ve baldan farklıdır. Arı sütü için anne sütü benzetmesi yapabiliriz. Arılar bu sütü yavrularını beslemek için salgılar. Aynı zamanda kraliçe arının kendisi de yaşam boyu kullanır.

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?

Arı sütünü saf halde tüketebilirsiniz. Bal veya süte ekleyebilirsiniz. Her kişi için farklı miktarlarda tüketilmelidir. Günde ortalama 500 mg ile 1 gram arasında tüketilmelidir. Kahvaltıdan yarım saat önce dil atına alınarak tüketilir. Dil atından eriyip alınması en etkili yöntemdir. 1 yaşın altındaki çocuklara verilmemelidir.

Arı sütünün faydaları;

- Beyin ve sinir sistemi hastalıklarına iyi gelir.

- Kısırlık probleminin üzerinde olumlu etkisi vardır.

- Damar sertliği gibi sağlık sorunlarının iyileşmesini destekler.

- Bağışıklık sisteminin güçlendirir.

- Kadın ve erkeklerde ürüme organlarına etki ederek doğurganlığı arttırmada yardımcı olur. 

- Çocuklarda zihinsel ve ruhsal gelişimde rol oynar.

- Arı sütü hafızayı güçlendirir.

- Arı sütü doğal antidepresandır.

- Performans ve dayanıklılığı arttırarak gün içinde daha aktif olmamızı sağlar.

Arı sütünün cilde faydaları;

- Arı sütünün ciltte kolajen üretimini arttırıcı etkisi vardır.

- Hücre yenileyici etkisi ile saç dökülmesinde kullanılır.

- Hormonal dengeyi sağlayarak sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

- Arı sütü ciltteki akne ve siyah noktalara iyi gelir.

- Arı sütü cildi zararlı UVB ışınlarına karşı korur.

- Arı sütü ciltte kırışıklıklarının oluşmasını önler.

Arı sütü nasıl saklanır?

Arı sütünü buzdolabında 0-4 derecelik sıcaklıkta saklayabilirsiniz. Saf arı sütü ışık ve oksijen teması olmadan +4 ile – 10 derece arasında buzdolabında kalabilir. 4 aydan sonra antibiyotik özelliği azaldığı için 4 ay içinde tüketilmelidir. Bal ile karışmış hali +5 ile +10 derece arasında ışık ve oksijen teması olmadan buzdolabında cam kavanozda 4 ay saklanabilir.

HASTALIKLARINA KARŞI KALKAN GÖREVİ GÖRÜYOR

Propolis, arıların bitki yapraklarından, saplarından ve tomurcuklarından topladığı doğal üründür. Arılar kovanlarındaki mikropları yok etmek için kullanır. Aynı zamanda propolisle kapladığı petek gözlerine yumurtalarını bırakır.

Propolisin içeriğinde posa, vitamin, mineral ve aminoasitler bulunur. Propolis antioksidan, antiviral, antienflamatuvar ve antimikrobiyaldir. Solunum yolu hastalıkları, ağız içi yaraları, mide bağırsak rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarının iyileştirilmesinde yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal