13.05.2022-11:56 (Son Güncelleme:16.11.2022-13:09)


1

Kimdir?

Kimdir?

Ünlü aşçı ve işletmeci Arda Türkmen, 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Bilgi Üniversitesi’nde üniversite öğrenimine başladı. Üniversitede çift anadal yaptı hem İşletme hem de Sahne Gösteri Sanatları bölümlerinden mezun oldu. 1995 ile 2000 yılları arasında organizasyonlarda görev aldı. 350’den fazla üniversite tur ve konser organizasyonları yaptı. Bu yıllarda işletmecilik tecrübesi de edindi ve yiyecek-içecek sektörüne adım attı. 1998’den başlayarak 2 yıl boyunca Uludağ’da bulunan A-Bar’ın işletmesini üstlendi. Bu yıllarda kendine ait bir catering şirketi kurdu. Kurduğu Roka Catering çok başarılı oldu, birçok ünlü ismin davetlerinde catering hizmeti verdi. ‘Metallica’ , ‘Depeche Mode’ gibi müzik gruplarının catering hizmetlerini üstlendi. 2012 yılında bu catering şirketini sattı.



2

Kariyeri

Kariyeri

Arda Türkmen, 2008 yılında Asmalımescit’te '11 Lebnon' isimli bir restoran açtı. Bu restoran aynı zamanda ‘Issız Adam’ filmininde çekildiği restorandır. 2010 yılında CNN televizyonlarında ‘Arda’nın Mutfağı’ isimli yemek programını çekmeye başladı. Bu programla beraber Türkmen, ün kazanmaya da başladı. Bu dönemde gazete ve dergilerde köşe yazıları yazarak tariflerini paylaşmaya başladı. 2013 yılında Lebnon’u kapadı ve Karaköy’de ‘Forneria’ ismi ile bir İtalyan restoranı açtı. Devamında 2015’te o restoranın çatısına Mükellef ve 2016 yılında Central restorantlarını açarak, işletme sayısını 3’e çıkardı. Daha sonra Forneriayı kapatarak, Mükellef’i büyüttü. Şuanda Karaköy’de olan Mükellef restoranı oldukça popülerdir.



3

TV programları

TV programları

Bu dönemlerde Arda’nın Mutfağı programına devam etti. Program Tv8 ekranlarında uzun süre yayınlandı. 2018 yılında bu program Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başladı. 2014 yılında TV8’in ‘Ver Fırına’ yarışmasında Emel Başdoğan ile jürilik yaptı. Bu programı ise Burcu Esmersoy sunuyordu. Bir dönem Arda'nın Mutfağı programını sosyal medyadan yayınladı. Bir dönem ‘Arda’nın Mutfağı’ programında format değiştirerek ünlüleri ağırlamaya ve onlarla birlikte yemek yapmaya başladı.



4

Baba oluyor

Baba oluyor

Geçtiğimiz sene eşi Melodi Elbirliler ile evlenen Arda Türkmen müjdeli haberi verdi. Kızları Ada Siena dünyaya geldi. Anlamı Kadeh, kökeni İtalyan olan bu isme bazı kişiler "siz nasıl Müslüman'sınız" diyerek tepki gösterdi.



5

Arda Türkmen programındaki samimi ve güler yüzlü halleriyle çok sevilen şefler arasında.



6

Konukları

Konukları

Arda'nın Mutfağı programında İbrahim Büyükak ile



7

Arda'nın Mutfağı programında Selçuk Yöntem ile



8

Arda'nın Mutfağı programında Şebnem Bozoklu ile



9

'Ver Fırına' yarışmasından, Emel Başdoğan ve Burcu Esmersoy ile



10

Eşi

Eşi

Arda Türkmen ve sevgilisi Melodi Elbirliler



11

Arda Türkmen ve sevgilisi Melodi Elbirliler



12

Çift sevgililiğin ardından dünya evine girdi. Gelin Melodi Elbilirler'in gelinliği son anda yanmaktan kurtuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr