Araç Sahipleri Dikkat! 9 Bin Liralık Masraf Kapıda

Havaların soğuması ile birlikte kışlık bakımları henüz yapılmamış olan araçlar için büyük bir risk oluşmaya başlayabilir.

30.09.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-14:15)

Havaların soğuması ile birlikte araçlarda donma olayları yaşanmaması için mekanik ustaları tarafından uyarı geldi. Kışlık bakımlarını yaptırmayıp araçlarına 100 liralık antifriz eklemeyen sürücüler, araçta farklı sorunların ortaya çıkması ile birlikte 9 bin lirayı bulan bir fatura ile karşı karşıya kalabiliyor.


SÜRÜCÜLERE ANTİFRİZ BAKIM UYARISI

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan 1'inci sanayi sitesi esnaflarından olan motor mekanik ustası Muhsin Körfeci, araç donmalarına karşı araç sürücülerini uyararak 100 liralık antifrizden kaçanları 9 bin liralık masrafın bekleyebileceğini ifade etti. Araçlarda kış bakımı döneminin başladığını söyleyen Körfeci, vatandaşların ağır masraflarla karşı karşıya kalmaması için bakımlarını zamanında yapması gerektiğini de ifadelerine ekledi.

KIŞ BAKIMINDA ANTİFRİZ KULLANILMADIĞINDA KOMPLE MOTOR DEĞİŞİMİNE KADAR GİDİYOR

Körfeci araçlarda antifriz bakımının öneminin üstünde durarak 'Antifriz çok önemli, özellikle kış aylarında, aslında yazında kullanılması lazım. Yazın motoru koruyor, kireçlenme, başlanma ve tortudan koruyor, kış aylarında ise antifriz kullanılmadığında soğuk havalarda araç donuyor. Donunca blok ve silindir kapakları çatlamaya neden oluyor, beni dinleyenler gelip antifrizini doldursun kışa girmeden önce, şimdiden tedbiri alsınlar. Antifriz fiyatı 100 TL donduğu zaman 9 bin TL masraf çıkartıyor, hatta motor komple değişime kadar gidiyor' sözlerini kullandı.

ARAÇLARDA KIŞ BAKIMI NASIL OLMALI?

Sonbaharın son günleri yaşanırken, artık kış kendini hissettirmeye yavaş yavaş başlıyor. Yoğun yağışlı bir mevsimden soğuk bir mevsime geçileceği bu dönem içerisinde araç sahipleri de çok dikkatli olmak zorundadırlar. Sadece araç sahipleri değil, kiralık araba kullanan kişilerin de bu dönem içerisinde dikkatli olmaları kendi ve çevre sağlıkları bakımından da önem kazanır.

Yağışlı ve karlı dönemler ile birlikte soğuk dönemler arabalar ve araç sürücüleri için bir hayli zorlu olabilir. Özellikle bakımsız kalmış araçlar yağışlı ve karlı dönemlerde büyük sorunlar yaratabilir. Bu sorun yalnızca araç sahiplerine değil çevredeki insanlar da zarar verebilir. Peki, kış dönemine girerken araç kışlık bakımı nasıl yapılır?

- Aracınızın Servis Bakımını Yaptırın.

- Akünüzü Kontrol Edin.

- Antifriz Kullanın.

- Lastik Bakımınızı Yapınız.

- Far Bakımlarını Yapın.

- Cam Temizliği ve Sileceklerin Bakımı

- Uzun Yolculuklara Hazır Olun

- Aracınızda Kış Arıza Kiti (Yaşamsal) Bulundurun

- Aracınızın Sigortasını Kontrol Edin.

- Fren Kontrolü

Bonus: Yola çıkmadan evvel yakıt deponuzu mutlak bir şekilde kontrol edin. Olası aksilikler içinde mutlak bir şekilde yedek yakıt bulundurun.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal