Apple, Pandemiyi Dinlemedi 2020’yi Rekorla Kapattı!

Tüm dünyada pandemi sebebiyle evden çalışılması ve öğrencilerin uzaktan eğitimle hayatlarına devam etmesi telefona ve tablete olan ihtiyaçları arttırdı. Apple‘ın açıkladığı yeni yılın ilk çeyreğindeki 2020 yılının son çeyreğine ilişkin finansal verileri de bu artan talebi gözler önüne serdi.

28.01.2021-14:11 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:11) Apple, Pandemiyi Dinlemedi 2020’yi Rekorla Kapattı!

Apple İlk 100 Milyar Doları Geçti

Apple sadece Amerika değil Avrupa, Japonya ve Asya Pasifik pazarının geri kalanı dahil olmak üzere satışları yıllık bazda arttırdı. Şirket, şimdiye kadar ilk kez brüt 111,4 milyar dolar rapor ederek 100 milyar doların üzerinde satış gerçekleştirdi.

5G iPhone modellerinin öncülüğünü yapan şirket, telefon satışlarında 56 milyar dolardan 65.6 milyar dolara büyük bir artış kaydetti. iPhone satışlarındaki yıllık % 17 artış, 59,8 milyar dolarlık satışla sonuçlandı.

Küresel salgın iPad‘e olan talebi arttırmaya devam etti. İnsanlar tabletleri kullanarak evden çalışmaya devam ediyor ve çocuklar cihazı uzaktan eğitimi ve eğlence için kullanıyor. Sonuç olarak, mali yılın son çeyreğinde iPad geliri yıllık bazda % 41 artışla 5,98 milyar dolardan 8,44 milyar dolara çıktı.

Apple, Tüm Ürün Kategorilerinde Çift Haneli Kazançlar Bildirdi

Geçen yıl ilk kez 50 milyar dolardan fazla gelir elde eden Apple’ın Hizmetler birimi, 2020 mali yılı için şu anda 60 milyar doların üzerinde bir satış yaptı. İlk çeyrekte, Apple’ın en büyük birimi geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 12.72 milyar dolara göre % 24 artışla 15,76 milyar dolar satış yaptı.

Apple Watch ve AirPods‘u içeren giyilebilir teknolojiler, akıllı ev ve aksesuarlar grubu, çeyrek boyunca geçen yılki 10,01 milyar dolarlık geliri % 29 oranında aşarak 12,97 milyar dolar gelir elde etti. Apple CEO’su Tim Cook, mali birinci çeyrek sonuçları hakkında yaptığı açıklamada “Apple için bu çeyrek, dünya çapındaki her Apple ekip üyesinin yorulmak bilmeyen ve yenilikçi çalışmaları olmasaydı mümkün olamazdı. Ürünlerimize yönelik gelen coşkulu müşteri yanıtlarından memnunuz.” dedi.

Apple Liderliğe Oturdu, Huawei Trump’ın Kurbanı Oldu

Öte yandan IDC araştırma firmasının yayımladığı verilere göre Apple geçen yılın son çeyreğinde 90 milyondan fazla telefon sattı. Böylelikle Apple’ın küresel akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 23.4’e yükselirken, son yıllarda hızlı bir çıkış yapan Çin menşeli Huawei satışlarında ise, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırım kararları nedeniyle, sert düşüş görüldü.

Son çeyrekte iPhone satışları, dünyanın en fazla telefon satan Güney Koreli Samsung satışlarını da geride bıraktı. Samsung son çeyrekte 73.9 milyon telefon satışı gerçekleştirdi.

Huawei’nin son çeyrek satışlarında ise yüzde 42.4’lük bir düşüş ile 32 milyona geriledi.

Diğer yandan Apple’dan yapılan açıklamaya göre, geçen yılın ekim-aralık dönemini bilançosunda 2021 mali yılının ilk çeyreği olarak kabul eden şirketin geliri ilk kez 100 milyar doları aştı.

Firmanın geçen yılın ekim-aralık döneminde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 artarak 111,4 milyar dolara ulaştı. Şirket, 2019’un ekim-aralık döneminde 91,8 milyar dolar gelir elde etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal