AP Seçimlerinde İtalya'da Matteo Salvini Kazandı

Aşırı sağcı Lig partisi lideri, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ülke tarihinde ilk defa birinci parti çıktıkları için haçı öperek İtalyan vatandaşlarına minnettar olduğunu belirtti

27.05.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-13:50)

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin İtalya'da düzenlenen seçiminden birinci parti çıkan aşırı sağcı Lig partisinin lideri, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, haçı öperek İtalyan vatandaşlara teşekkür etti.

AP seçimlerinde İtalya'da yüzde 34,3'lük oy oranı ile ülke tarihinde ilk kez birinci parti çıkan Lig partisinin lideri Salvini, gerçekleştirdiği basın toplantısında, elindeki Katolik tesbihin üzerinde bulunan haç sembolünü öptü.

'KENDİMİ ÜLKENİN GELECEĞİNE EMANET EDİYORUM'  

Salvini, "İtalya ve Avrupa'ya umudu, gururu, köklerini ve güvenliğini yeniden bulmasını sağlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kendimi, Meryem Ana'nın kalbine bir oy ya da partinin başarısı için değil, bir ülkenin ve bir kıtanın geleceği ve kaderi için emanet ettim." sözlerini kullandı.

Salvini bunun yanı sıra, AP seçimleri neticelerinin ülkedeki koalisyon hükümetinin geleceğini sıkıntıya düşürdüğü iddialarını reddederek, hükümet programının sürdüğünü belirtti.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal