Antibiyotik Direnci Sıralamasında Türkiye İlk Sırada!

Uluslararası Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)'nün paylaştığı rapora göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında antibiyotik direnci konusunda ilk sırada yer aldı. Bilinçsiz antibiyotik kullanımının bu duruma neden olduğu bildirildi.

08.11.2018-09:20 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-09:11) Antibiyotik Direnci Sıralamasında Türkiye İlk Sırada!

Uluslararası Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) antibiyotiklerin hasta kullanımları üstündeki etkisini inceleyen bir rapor paylaştı. OECD’nin paylaştığı raporda antibiyotiklerin hastalar üstünde ne derece etkili olduğu ülkelere göre sıralandı. Gerçekleştirilen araştırma neticesinde Türkiye’nin antibiyotik direnci hususunda ilk sırada olduğu bildirildi. Antibiyotiklerin Türkiye’deki hastalar üstünde en az etkili olduğunun meydana çıktığı raporda Türkiye’yi sırası ile Yunanistan ve Güney Kore izledi.

2.4 MİLYON KİŞİ

Bilim uzmanlarına göre, basit soğuk algınlıkları veya grip tedavisinde dahi antibiyotiklere gidilmesi, geçmişte hayvan yemlerine kontrolsüz bir biçimde koruyucu olarak antibiyotik eklenmesi gibi bilinçsiz kullanımlar, bakterilerin antibiyotik ilaçlara dönük dirençlerinin artmasına neden oldu. Antibiyotik direncinin yükselmesi, direkt olarak antibiyotiklerin etkisinin azalmasına da neden oldu.

Antibiyotiklere dirençli bakterilerin yükselmesi neden ile 2015 ve 2050 seneleri içinde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya’da gerekli önlemler alınmadığı durumda 2.4 milyon insanın yaşamını yitireceği ikazı yapılırken, kişi başına senede 2 dolarlık bir yatırımla bu ölümlerin dörtte üçünün önlenebileceği bildirildi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal