12.05.2020-17:54 (Son Güncelleme:29.03.2024-18:36)


1

Antalya'nın Demre ilçesinde, muhafaza altındaki birinci derece doğal sit alanında coronavirüs sürecinde yapıldığı tespit edilen kaçak villa, belediye tarafından mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Akıl alır gibi değil. Adamlar kesinlikle yapılaşmanın yasak olduğu, korunması gereken kültür varlığı olan bölgeye villa inşa ediyor. Buna izin vermeyeceğiz. Yasal süreci tamamlayarak bu yapıyı yıkacağız" diye konuştu.



2

Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içerisinde muhafaza edilmesi gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen villa, Demre Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Demre'nin Üçağız Mahallesi'nde 1304 metrekarelik zilyetliği olan, içinde 1990 yapımı 98,50 metrekarelik ev ve zeytin ağaçları olan fakat yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu arazinin, mirasçılarının İstanbul'da yaşayan kişiye satıldığı tespit edildi.



3

BEYANLA YAPI KAYIT BELGESİ ALINMIŞ

BEYANLA YAPI KAYIT BELGESİ ALINMIŞ

Bu kişi, yapılaşmanın yasak olduğu, kesinlikle muhafaza edilmesi gereken alandaki 98,50 metrekarelik yapıya 7 Kasım 2018 tarihinde, beyana dayalı olarak yapı kayıt belgesi alındığı belirlendi. Bu yapının sonrasında 6 Nisan 2020'de noter kanalıyla M.A. adlı şahsa devredildiği tespit edildi. Coronavirüs salgını sürecinde yıkılan yapının yerine de çelik konstrüksiyon ve ahşap balkonlu villa inşa edildiği tespit edildi. Bitmeye yaklaşan villa inşaatını, Sahil Güvenlik ekipleri gözetiminde Demre Belediyesi ekiplerince geçtiğimiz gün mühürlendi.



4

Demre Belediye Başkanı İYİ Parti'li Okan Kocakaya, "Akıl alır gibi değil. Adamlar kesinlikle yapılaşmanın yasak olduğu, korunması gereken kültür varlığı olan bölgeye villa inşa ediyor. Verilen yapı kayıt belgesi de geçerli değil. Beyana dayalı olduğu için gözden kaçmış. Bu bölgede yapı kayıt belgesi verilmesi olanaksız. Yer hazine arazisi. Tapusu da yok. Üçağız Mahallesi'nde evine çivi çakan vatandaş mahkeme kapısında sürünüyor.



5

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

Adamlar 3 gün içinde 'Elimizde yapı kayıt belgesi var' diyerek 15- 20 işçi çalıştırarak, kaçak malzeme taşıyarak, villa inşa ediyor. Buna izin vermeyeceğiz. O cennet yeri birilerinin yasal olmadan villa inşa etmesine geçit vermeyeceğiz. Yasal süreci tamamlayarak bu yapıyı yıkacağız" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR