Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Annesi Tarafından Büyütülen Ünlüler
Tuğçe Arıbaş
Annesi Tarafından Büyütülen Ünlüler
10.05.2020 Pazar 15:55

ÇoÄŸu kiÅŸi hayatında mucize arar durur, mucizelerin gelmesini bekler, arzular. Ama aslında gerçek mucize hep arkamızda gizlidir. Her adımımızda her nefesimizde arkamızda, her kararımızın arkasındaki gülen mutlu gözlerde saklıdır mucizemiz. Ä°liÅŸkilerin çıkarlara dayalı bir ÅŸekilde geliÅŸtiÄŸi, dünyada mucize ararken en yakınımızdaki mucizeyi unuturuz bazen. Biri tarafından koÅŸulsuz ÅŸartsız sevilmek, sevebilmekten öte bir mucize var mıdır? Ä°ÅŸte o mucizenin ne olduÄŸunu herkesin aynı ağızdan haykırdığı gündür anneler günü. Hayattaki en büyük mucize olduÄŸu kadar ÅŸanstır anne. 

Kendi kendimi çok sorgularım, her ÅŸeye farklı açılardan bakmaya çalışmışımdır. Kendi kendime cevaplar üretmeye çalışıp bulamadığım sorulardan biri de anne kelimesi. “ANNE” sözcüÄŸü bir kelimeyle nasıl bu kadar çok ÅŸey anlatabilir. Hayatın tüm anlamı 4 harfin içinde gizli. Hissettirdikleri ciltlerce kitap yazdırır insana. Ne kadar çok yazılırsa yazılsın yine de anlatacak çok ÅŸey kalır.

Bazı anneler var ki anneliÄŸin yanında birde babalığı sırtlanır. Hem anne hem baba olur evladına. Hem de öyle bir baba olur ki onlarca babaya bedel… Bunu çocuÄŸuna hem anne hem baba olmuÅŸ, kızını diÅŸini tırnaÄŸa takıp büyütmüÅŸ, gurur duyulası bir kadının kızı olarak söylüyorum. EÄŸer böyle bir anneniz varsa sırf kendiniz için deÄŸil anneniz için de baÅŸarmak istiyorsunuzdur bazı ÅŸeyleri. Siz Dünya iseniz, anneniz GüneÅŸ’inizdir. Bir adım uzaklaÅŸsa sizdeki hayatında son bulduÄŸu, aydınlığınızı borçlu olduÄŸunuz, hayattınızdaki karşınızdaki yolları aydınlatan bir GüneÅŸ.  

Ünlüler dünyasında da annesi tarafından tek başına büyütülüp, gücünü annesinden almış pek çok isim var. Gelelim o ünlülere ve hayat hikayelerine…

Yeri gelmiÅŸken bir sözü kendimce düzeltip konumuza öyle geçmek istiyorum… Her baÅŸarılı erkeÄŸin arkasında bir kadın vardır sözünü hep eksik bulmuÅŸumdur. 

Her Başarılı Bireyin Arkasında Bir Kadın, Yani Annesi Vardır!

 

SERENAY SARIKAYA

 Her geçen sene ününe ün, baÅŸarısına da yeni projeleriyle baÅŸarı katan Serenay Sarıkaya annesi tarafından bugünlere getirilir. Serenay Sarıkaya henüz 7 yaşındayken annesi kızıyla baÅŸ baÅŸa kalır çünkü eÅŸi tarafından terk edilir. Evlikleri böylece bitmiÅŸ olur. Serenay Sarıkaya sonrasında babasıyla görüÅŸmez. Annesiyle verdikleri yaÅŸam mücadelesinin ardından, herkes tarafından tanınan bir isim haline gelen Sarıkaya o günleri adım adım tırnaklarla kazıya kazıya diye gururla anlatıyor. Her fırsatta annesinin hem anne hem baba olduÄŸunu tüm görevlerini her zaman fazlasıyla yerine getirdiÄŸini söylüyor. Babası içinse hissettiklerini; ''Ben asla karşımda omuzları sarsıla sarsıla aÄŸlayan bir çocuÄŸa arkamı dönmezdim. Özellikle bir kız çocuÄŸunun okul zamanlarında babasız olması büyük bir olay. Åžimdi ben o adama baba desem, ölmüÅŸ çocukluÄŸumun ruhu sızlar.’' diyerek anlatıyor.

Annesiyle maddi sıkıntılar yaÅŸayıp 23 yaşında çalışmaya baÅŸlayan Serenay Sarıkaya ve annesi vazgeçme noktasına gelseler dahi asla vazgeçmemiÅŸler. Ä°stanbul’a gelip yeni bir hayat kurup bugüne ulaÅŸmışlar. 

 

PELÄ°N KARAHAN

 Pelin Karahan henüz 8 aylıkken anne ve babası boÅŸanır. Bunun üzerine Pelin Karahan’ı annesi tek başına büyütür. Güzel yıldız 17 yaşına geldiÄŸinde annesi çok büyük bir olgunluk göstererek Pelin Karahan’ı babasıyla bir kez olsun görüÅŸmeye ikna eder. Çünkü o zamana kadar Pelin Karahan babasını daha hiç görmemiÅŸtir. ÇocuÄŸunu düÅŸünen bir annenin ısrarıyla gerçekleÅŸen bu görüÅŸme sonucu deÄŸiÅŸen hiçbir ÅŸey olmaz. Nerde ne yapıyor olduÄŸunu biliyor olmasına raÄŸmen babası Pelin Karahan’ı arayıp sormamaya devam eder. Ta ki annesi tarafından büyütülen Pelin Karahan “Kavak Yelleri” diziyle ünlenene kadar… Ünlendikten sonra gelen evlat merakına benim babam yok, benim tek ebeveynim annemdir. O bana hem annelik hem babalık yaptı diyerek karşılık veren Pelin Karahan, 2 erkek çocuk annesi ve mutlu bir evliliÄŸi var.

 

DEMET AKALIN

Demet Akalın’da annesi tarafından büyütülen çocuklardan. Demet Akalın’ın hikayesiyse 2 yaşındayken yılbaşı gecesi deÄŸiÅŸiyor. Annesi, babası ve teyzesi yılbaşı eÄŸlencesi için dışarı çıkarlar. Büyük bir trafik kazasına karışmaları sonucu o kazadan sadece Demet Akalın’ın annesi kurtulur.  Hatta ilk önce öldü sanılıp morga kaldırılır. Kolunun kıpırdaması üzerine yaÅŸadığı anlaşılır. Henüz 24 yaşındayken eÅŸini kaybeden anne, pek çok kırık ve büyük üzüntüyle boÄŸuÅŸmakta, intihar etmeyi bile düÅŸünmektedir. Her ÅŸeye raÄŸmen kızı için hayata tutunur. Demet Akalın’ı üstüne titreyerek büyütür.

 

ENÄ°S ARIKAN

Sosyal medyada çektiÄŸi videolarla hepimizin tanıdığı bir isim haline geldi Enis Arıkan. Kimi neÅŸesine neÅŸe katıyor onu izlerken, kimi üzüntüsünü bastırıyor. Videolarının bu kadar çok tutmuÅŸ olmasının bir sebebi de annesi. Enis Arıkan ve annesinin eÄŸlenceli ve eÄŸlenceli olduÄŸu kadar sevgi dolu videoları kendisi gibi Selma teyzeyi de ünlendirerek reklamlarda, filmlerde oynar hale getirdi. Enis Arıkan, babasını ansızın kaybetmiÅŸ. Hep çocuklarının arkasında güçlü bir ÅŸekilde duran Selma teyze o günleri bir röportajında 

“Enis odaya girdi ve sadece ‘Anne biz ÅŸimdi ne yapacağız?’ dedi. Çocuklarımın ikisini de kollarımla sarıp ‘Babamızı kaybettik ama hayatımıza devam edeceÄŸiz’ dedim. O an hiç aÄŸlamadım. Ben aÄŸlasam, yıkılsam evlatlarımın hali ne olacaktı?” sözleriyle anlatıyor.

Annesine olan sevgisini her an paylaÅŸan Enis Arıkan, annesi sorulduÄŸunda kendisine hep sevgiyi öÄŸrettiÄŸini, en güvendiÄŸi ve en göÄŸsüne yattığında en mutlu olduÄŸu insan olduÄŸunu söylerken en deÄŸerli varlığının annesi olduÄŸunu vurguluyor.

 

ELÇÄ°N SANGU

“Kiralık AÅŸk” diziyle yıldızıda güzelliÄŸi gibi parlayan Elçin Sangu’da annesi tarafından büyütülmüÅŸ ünlülerimizden. Henüz daha ilkokuldayken annesi ve babası boÅŸanan Sangu, annesi ve teyzeleriyle büyümüÅŸ. O günlerden sanki 5 kız kardeÅŸle güle oynaya büyüdüm diyen Sangu, babasıyla görüÅŸmeden, annesiyle mutlu günler geçirmiÅŸ. Annesiyle arasında 18 yaÅŸ olan Sangu büyüdükçe, teyzeleride evlenince annesiyle baÅŸ baÅŸa bir hayata geçmiÅŸler.

 

EBRU GÜNDEÅž

Ebru GündeÅŸ beÅŸ yaşındayken babası tarafından terk edilir. Annesiyle birlikte hayat mücadelesi veren Ebru GündeÅŸ maddi açıdan zor günler geçirir. O günleri kot pantolonlar denerdim ama parasızlıktan alamazdım diyerek anlatan GündeÅŸ’in sesinin güzelliÄŸini hayata birlikte tutunmaya çalıştığı annesi farkeder. Annesinin yol göstermesiyle tüm hayatı deÄŸiÅŸecek olan GündeÅŸ, 17 yaşında ilk kez böylece sahneye adım atar.  Sonrasında baÅŸarılı ÅŸekilde hızla yükselen GündeÅŸ albümünde oldukça duygusal olan “Annem Ä°çin” ÅŸarkısına yer verir. 

 

BEREN SAAT 

Türkiye’nin en baÅŸarılı kadın oyuncularından olan Beren Saat’te annesi tarafından bugünlere getirilmiÅŸ. Beren Saat detayları anlatmasa da görüÅŸmediÄŸi babasını Los Angeles’a düÄŸününe davet bile etmedi. GeçmiÅŸte annesinin yaptıklarının karşılığını annesine sevgisiyle veren Saat, annesinin saÄŸlık problemlerinde bir an olsun yalnız bırakmıyor. Bizzat kendisi ilgileniyor. Güzel yıldızı, coronavirüs salgını henüz ülkemize gelmeden sık sık annesi ve anneannesiyle gezerken görüyorduk.

 

HADÄ°SE

Hep evlenmek ve anne olmak istediÄŸini dile getiren Hadise’nin anne ve babası kendisi 11 yaşındayken ayrılırlar. “Benim kırılma noktam belki de beni hayata karşı o kadar güçlü kılan o annemle babamın ayrılmasıyla baÅŸladı.” sözlerini, “Ben biraz anneciyim. Bu normal çünkü bizi annemiz büyüttü. Bizi okula kim götürdü kim yemek yedirdi kim aÄŸlarken yanımızdaydı benim için bunlar önemli. Böyle zamanlarda yanımızda hep annem vardı, babam yoktu.” diyerek devam ettiriyor. 

Hadise’nin annesi sigara fabrikasında sigara sararak geçimlerini saÄŸlamış çocuklarını hiç yalnız bırakmamış bir anne.

 

ONUR BÜYÜKTOPÇU

Elçin Sangu gibi “Kiralık AÅŸk” dizisiyle yıldızı parlayan Onur Büyüktopçu’nun Sangu ile bir ortak noktası da annesi tarafından büyütülmüÅŸ olması. Televizyonda doÄŸal tavırları ve sempatik halleriyle görmeye alışık olduÄŸumuz, Onur Büyüktopçu aslında hayatında çok büyük zorluklar yaÅŸamış biri. Yemekteyiz programının çok tutmasında büyük rol oynayan karakterinin, tüm yaÅŸadığı zorluklarla ÅŸekillendiÄŸi çok belli. Annesiyle babasının ayrılmasının ardından, babasının ailesi tarafından annesi ve ablasıyla yaÅŸadıkları evden atılan Onur Büyüktopçu o günleri annem çok sıkıntı çekti ama bize hiç belli etmedi diyerek anlatıyor. Bugünlere gelene kadar tuvalet temizlemekten tutunda yaÅŸlı bakmaya kadar pek çok ÅŸey yapan Büyüktopçu babasıyla sık görüÅŸmediklerini annesinin ve ablasının yerinin onda bambaÅŸka olduÄŸunu her fırsatta dile getiriyor. Åžimdi tüm sevgisini yeÄŸenine veren Onur Büyüktopçu’nun mütevazi ve yardımsever duruÅŸunun arkasında duran daÄŸ gibi bir anne olmuÅŸ

 

HANDE ATAÄ°ZÄ° 

Hande Ataizi, Bursa’nın köklü ailelerinden geliyor. Büyük dedesi Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran milletvekillerinden biri. Köklü bir aile olsalarda anne ve babası kendisi 7 yaşındayken ayrıldıktan sonra babasını görmez. Annesiyle çok mutlu bir hayatı olduÄŸunu her fırsatta dile getiren Ataizi, annesinin ne kadar yoÄŸun olursa olsun hep ona vakit ayırdığını anlatıyor.

 

AYSUN KAYACI

Bir süredir ekranlarda gözükmeyen Aysun Kayacı’nın film gibi bir hayatı olmuÅŸ. Alkolik ve ÅŸizofren olarak tanımladığı bir babası olan Aysun Kayacı oldukça zor günler geçirmiÅŸ. Babasından yediÄŸi dayak sonucu burnu bile kırılan Kayacı’nın annesi bu duruma dayanamaz hale gelince boÅŸanma kararı vermiÅŸ. Aysun Kayacı, boÅŸanmaları için oldukça annesine cesaret vermeye çalışmış ve çektiÄŸi acılar sonucunda isteÄŸine kavuÅŸmuÅŸ. Annesi maddi açıdan çektikleri zorluklar dolayısıyla bir otelin çamaşırhanesinde çalışıp evini geçindirmiÅŸ. Annesine ve evine katkı saÄŸlamak isteyen Aysun Kayacı mankenliÄŸe böylelikle baÅŸlamış olmuÅŸ.