Bebeklerde Yürüteç Kullanmanın Zararları Neler?

Anne ve babaların yaptığı bazı hatalar geri dönüşü olmayan zararlara neden oluyor. Örneğin çocuklarının erken yürümesi için kullanılan yürüteç, çocukların sağlığı için faydadan daha çok zarar olarak geri dönüyor. Bebeklerde yürüteç zararlı mı?

15.01.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-10:35)

Bebeklerin yürüme süreci hem eğlenceli hem de renkli bir dönemdir. Bebeklerinin o ilk adımı her an atacağını bekleyen anne babalar, bu süreci kısaltmak için çeşitli yollara başvurur. Yürüteç kullanmak da bu yöntemlerden biridir. Ancak yürütecin çocuklara faydadan çok zararı dokunmaktadır. Bebeklerde yürüteç zararlı mı? Yürütecin zararları neler? Bebeklerde yürüteç kullanılmalı mı?

BEBEK YÜRÜTECİ ZARARLI MI?

Bebek yürüteci zararlı mı? Kanada'da bebek yürüteçlerinin kullanımı yasaklandı. Sadece ABD'de senede 8 binin üzerinde bebek yürüteç sebebi ile yaralanıyor.

Yürütecin bebek sağlığı için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir: Bebeğin vücudu yerçekimine karşı dik durmaya henüz hazırlıklı olmadığından ve yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine yol açabilir. Henüz ayak yapısı hazır olmadan yere bastırılan bebekte, ayak deformiteleri meydana gelebilir.

Yürüteç, bebeklerin kaslarını şekilsiz bir biçimde güçlendiriyor, ayaklar ve bacaklarda deformasyona sebebiyet veriyor. Üzerindeki ağır yük dolayısıyla omurga eğriliğine yol açıyor.

Bağımsız motor becerileri geliştirmede gecikmeye sebep oluyor. Herhangi bir motivasyon olmadığında bebekler yürümeyi geciktirir. Yürüteç kullanıldığında denge duygusu ve kendini koruma içgüdüsü oluşmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal