Ankara'da 12 Hamile Kadın Koronavirüs'e Yakalanıp Vefat Etti

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma 12 hamile kadının koronavirüse yakalanıp hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden hamile kadınların hepsinin aşısız olduğu tespit edildi.

16.09.2021-15:03 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-15:03) Ankara'da 12 Hamile Kadın Koronavirüs'e Yakalanıp Vefat Etti

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma 12 hamile kadının koronavirüse yakalanıp hayatını kaybettiğini duyurdu. 

KORONAVİRÜSE YAKALANIP HAYATINI KAYBEDEN 12 HAMİLE KADININ HEPSİ AŞISIZ

Akelma açıklamasında ‘2021 yılında Ankara'da 12 gebe, yani gebelik döneminde veya doğumdan sonraki 42 gün içinde olan kişi, Kovid-19 enfeksiyonuna bağlı hayatını kaybetti. Gebe olup Kovid-19'a bağlı hayatını kaybeden 12 kişinin hepsi aşısızlardan oluşuyor" dedi.

ANKARA AŞILAMADA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma açıklamalarında ‘Ankara aşılama konusunda ilk süreçlerden itibaren Türkiye ortalamasının üzerinde oranları yakaladı. Şu anda 18 yaş ve üzerindeki aşılama oranımız tek dozda yüzde 87, iki dozda ise yüzde 70. Bu rakamlar bizim için çok umut verici. Bu rakamlardan şunu anlıyoruz; Ankara'daki vatandaşlarımızın aşı konusunda tereddütleri yok, aşı olmak noktasında istekleri var. Başkentte 18 yaş ve üzeri aşılamada yüzde 100 oranını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

AŞILAMADA EN YÜKSEK 60 YAŞ GERUBU YER ALIYOR

Doç. Dr. Akelma, ‘Aşılanma oranı en yüksek grubun 60 yaş ve üstündekilerdir. 60 yaş ve üstündekiler için aşılanma oranlarımız, yüzde 90-95'in üstünde. 30 yaşın altında ise aşılama düşüyor ama burada da artışı görmeye başladık. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte arttı. Üniversiteler açılınca da muhtemelen aşılama oranımız artacak. Yaş büyüdükçe aşılama oranı artıyor, düştükçe azalıyor. Mevcut aşı potansiyeli olarak günlük 140 bin civarında aşı yapabiliriz. Şu an bu potansiyelin yaklaşık 30-40 binini kullanıyoruz yani yüzde 30-40'ını bile değil’ dedi.

YOĞUN BAKIMLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜZDE YETMİŞ

Doç. Dr. Akelma ‘Kovid-19 servislerimiz sabit değil. Bunları ihtiyaca göre azaltıyoruz veya artırıyoruz. Şu anda orada doluluk oranı yüzde 60 oranında. Genel anlamda yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranımız yüzde 70. Yoğun bakımlarımızı Kovid-19'a ayırırken ihtiyaca bakıyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal