Ankara Normalleşmeye Daha Yakın, İstanbul Uzak!

Sağlık Bakanlığı İl bazında normalleşmeye yakın illeri duyurmuştu. Ancak bazı iller için tedbirlerin genişletilmesi söz konusu değil. İstanbul'da kısıtlamalar ne zaman bitecek?

24.02.2021-16:51 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-16:51) Ankara Normalleşmeye Daha Yakın, İstanbul Uzak!

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Mustafa Necmi İlhan, Vaka artış hızına göre Ankara’nın iyi durumda olduğunu ve normalleşme adımlarının atılabileceğini söyledi ancak  İstanbul için bunun henüz erken olduğunu belirtti.  Hakkari, Şırnak ve Muş’ta gibi illerde de vaka sayılarının düşük olmasını, bölgedeki nüfus yoğunluğunun az olmasına bağlı olduğunu söyledi.

İlhan, 'Bu illerde, kendi içinde dolaşım az olabilir. Yani nüfus hareketliliği azdır orada. İnsanların ilçeler arası seyahat etmeyebilir ya da birbirlerine gidip gelmeyebilir. Ben bu illerde vaka sayılarının düşük olmasında bunların etkili olduğunu düşünüyorum'  şeklinde konuştu.

KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ İLLERDE TEMASIN FAZLA

Prof. İlhan, 100 binde vaka hızı yüksek olan Karadeniz Bölgesi’ndeki iller için de temasın fazla olduğunu ve insanların daha çok bir araya geldiğini dile getirdi.

'Vaka hızı yüksek illerde özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde, temasın fazla olduğunu ve insanların daha çok bir araya geldiğini düşünüyorum. Tabi mutant virüs de çok olup hızlı yayılıyor olabilir. Ancak kesin bir neden söyleyebilmek için o illerde yapılacak mutant virüs analizini bilmek lazım' dedi.

YOĞUNLUK YİNE KARADENİZDE

Prof. İlhan, bazı illerde 1 Mart itibarıyla normalleşme adımlarının da atılabileceğini ancak bunun olması için vaka sayılarının belirleyici etken olduğunun da vurguladı.

ANKARADA NORMALLEŞME ADIMLARI ATILACAK

Açıklanan haritaya göre Ankara’nın da iyi durumda olduğuna vurgu yapan İlhan, 'Ankara, orta düşük grubunda. Normalleşmeye gidilebilir. Ancak İstanbul için bunu söyleyemeyeceğim. İstanbul’da vaka sayıları henüz yüksek ve orta düşük grubunda değil. Tabi, 100 binde 100 olanla 100 binde 50 olanın da normalleşmeye geçiş süreçleri aynı değil. Bunu da bilmeliyiz. şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal