Ankara Kart Sosyal Yardım kartına para ne zaman yatar, her ay yatıyor mu? Başkent karta para yattığını nasıl öğrenebilirim?

Ankara'da her ay düzenli olarak et yardımı yapılacaktır. Her ay 100 TL'lik yapılacak olan et yardımı için 246 bin 699 aileye toplamada 24 milyon 699 bin 900 TL et parası ödenecektir. 24 Şubat tarihinden itibaren düzenli olarak her ay Başkent Kartlarına yatırılacak olan 100 TL ile yerel kasaplardan ya da marketlerden sadece et ve et ürünleri alınabilecektir. Peki Ankara Kart Sosyal Yardım kartına ne kadar para yatacak? Başkent karta para yattığını nasıl öğrenebilirim? detaylar haberimizde yer almaktadır.

18.04.2022-06:11 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-06:11) Ankara Kart Sosyal Yardım kartına para ne zaman yatar, her ay yatıyor mu? Başkent karta para yattığını nasıl öğrenebilirim?

Ankara Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak vatandaşlara et yardımı yapılacaktır. Her ay 100 TL'lik yapılacak olan et yardımı için 246 bin 699 aileye toplamada 24 milyon 699 bin 900 TL et parası ödenecektir. Vatandaşlar 24 Şubat tarihinden itibaren düzenli olarak her ay Başkent Kartlarına yatırılacak 100 TL ile yerel kasaplardan ya da marketlerden sadece et ve et ürünleri alabilecektir. Sosyal yardım kartları limiti her hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenir. Yardım kartları aileye ulaştıktan sonra her ayın 1'inde karlara para yüklemesi yapılacaktır.

Ankara Sosyal Yardım Kartına her ay para yatacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına her ay düzenli olarak 1 kilo et bedeli karşılığı olan 100 TL destek ödemesi yatırılacağını duyurdu.

Başkent Karta para yattığını nasıl öğrenebilirim

Başkent Karta para yattığını nasıl öğrenebilirim?

Başkent Karta para yatıp yatmadığını sorgulamak için ALO 153 numarasını tuşlayıp daha sonra 5 tuşuna basarak Başkent Kart bakiyesi sorgulanabilir.

Ankara Sosyal yardım kartının limiti ne kadar olacak?

Ankara Sosyal Yardım kartı başvurusu onaylana ve kartı evine ulaşan vatandaşlara iki ayda bir 500 TL yatırılmaktadır. Bu durumda vatandaşlara aylık 250 TL yardım ödemesi yapılmaktadır. Sosyal Yardım Kartı Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ya da Belediyelerin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet etmek amacıyla açılmış olan marketler ve mağazalarda geçerli olan bir kart sistemidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL para yardımı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi 100 TL para yardımı artık Başkent Kart hesaplarına yatırılacaktır.

Başkent kart bakiyesi nasıl öğrenilir?

Başkent kart bakiyesini SMS ile öğrenmek için ‘BAKIYE boşluk kartın son 6 hanesi’ni yazıp 0850 988 99 99’a SMS göndermek gerekmektedir. Başkent kartlar kişiselleştirildikten sonra para çekini yapılabilir, karttan karta para transferi yapılabilir ve diğer kartlarda yapılan tüm işlemler gerçekleştirilebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal