21.09.2020-17:46 (Son Güncelleme:20.04.2024-03:35)


1

Tropikal yerlerde yetişen ananas, içerdiği besin değerleri ile vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali kısmi olarak karşılar. Tam anlamıyla lif ve C Vitamini kaynağı olan ananas, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkları önler. İşte ananasın faydaları...



2

Aynı zamanda antioksidan kaynağı olan ananas, kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını önler ve sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Besin değeri zengin olan ananasın, kalori değeri düşüktür. Günde 1-2 dilim tüketildiği takdirde vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini kısmi olarak karşılar. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet yapanlara da önerilir.



3

A, B, C vitaminleri ile demir, kalsiyum ve manganez minerallerine barındıran ananas, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Ayrıca ananas, iltihaplanmayı önler, yaraların daha hızlı düzelmesini sağlar, diş ve diş etlerinin güçlendirerek ağız sağlığını korur. Kan pıhtılaşmasını engeller ve dolaşımını hızlandırır. Kandaki yağ oranını azaltır ve yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarından korur, kalp krizi riskini azaltır. Potasyum kaynağı olan ananas, hipertansiyon, ödem, felç gibi hastalıkların önüne geçer.



4

Beyin sağlığına da faydası olan bu besin, grip, nezle, bronşit, astım gibi solunum yolları hastalıklarına olumlu etki eder. Vücuttaki toksinlerin idrar yoluyla atılmasını sağlar, idrar yolu iltihaplanmalarında tüketildiği zaman da fayda sağlar. Lifli olan ananas mide ve bağırsak rahatsızlıklarını da yararlıdır. Şişkinliğin ve ödemin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Süt ve süt ürünü tüketemeyen kişilerin kalsiyum ihtiyacını biraz olsun karşılamak için kullanabileceği ananas, saç dökülmesi, cilt kırışması gibi problemlere de iyi gelir. Spor yapmaktan deforme olan kas dokularının onarılmasına yardımcı olur ve kemiklere faydalıdır.



5

Besin Değerleri

Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 10.5 Protein (g) 0.43 Yağ (g) 0.1 Lif (g) 1.12 Kolesterol (mg) 0 Sodyum (mg) 0.8 Potasyum (mg) 87.2 Kalsiyum (mg) 10.4 Vitamin A (iu) 46.4 Vitamin C (mg) 38.24 Demir 0.23

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR