Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Sıradaki Videolar
29 Mart 2024 Cuma 12:45 - (Son güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 03:20)

Analiz ve Akış 27.07.2019- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bambaşka Bir Ak Partisi

Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, partisinin kogreye gideceğini duyurmuş ve bambaşka bir ak parti'nin ortaya çıkacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kogreye gideceğini duyurmuş ve bambaşka bir AK Parti'nin ortaya çıkacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bambaşka Bir AK Parti' den kastı nedir ? Haber365'te yayınlanan Analiz ve Akış programında Halit Emre Aydın ve Haber365 Genel Yayın Koordinatörü Furkan Hasdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini masaya yatırıp detaylarıyla değerlendirdi.

Furkan Hasdemir: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı önemli açıklamalardan biri şuydu, Ağustos sonunda kongreye gidilecek ve bambaşka bir AK Parti olacak dedi. Siz bu bambaşka Ak Parti’yi nasıl değerlendiriyorsunuz? Kabine değişikliği mi? Bu bambaşka Ak Parti Nedir?

Halit Emre Aydın: Şimdi gene bir Türk hastalığı bir takım mevzularda ve ya bir takım yaklaşımların değişimi noktasında insan değişimleri üzerinden o konuyu algılıyoruz. Ben burada cumhurbaşkanın kabine veya partinin üst yönetimindeki ufak tefek yapacağı değişiklikleri değil, bu insanlarla oturup bir çerçeve çizerek bu çerçeve doğrultusunda bu insanların yaklaşımlarında bir değişimi kastettiğini düşünüyorum. Yani bir takım insanlar kendileriyle çok yakın mesai vermeyen insanların Ak Parti yönetiminden veya hükümetten gideceğini ve onların yerine onların daha çok tercih edeceği kişilerin geleceği gibi bir hayale kapılıyorlarsa çok tavsiye etmem.

Ben bu noktada Ak parti çok farklı bir Ak Parti söyleminin cumhurbaşkanı tarafından ortaya konduğu zaviyesini değerlendirdiğimiz zaman belki Ak Partinin misyon belgesi üzerine bir takım değişiklikler olabilir ak partinin bundan sonra odaklanacağı noktalar üzerine değişiklik olabilir.

Ak Parti 2023, 2053, 2071 ki bunu da şuraya bağlayalım bugün cumhurbaşkanımız “önümüzdeki yarım asır boyunca Ak Parti millete hizmet etmeye devam edecektir” gibi bir açıklama yaptı. Ben bunu alıp çok farklı bir Ak Parti olacaktır söylemi ile birleştirdiğimiz zaman ben Ak Partinin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını bizim daha önce yazılarımızda ve özel sohbetlerde ifade ettiğimiz gibi altını doldurmak suretiyle ortaya koyacağını düşünüyorum ama üst yönetimsel anlamda birileri gidecek birileri gelecek işte kabineden Berat Albayrak ayrılacak onun yerine başka biri gelecek gibi düşünceler hayal ve farazi bir yaklaşım.

Halit Emre Aydın: Özellikle kabinede kabinede çok köklü bir değişiklik beklemiyorum. Özellikle de şu an içinde bulunduğumuz siyasi ekonomik durumda.

Furkan Hasdemir: Niye kabine dedim, çünkü twitterda bu açıklamadan sonra ciddi anlamda kabine değişikliği olacaktır gibisinden bilgiler vardı o yüzden.

Halit Emre Aydın: Tek bir cümleyle cevap verecek olursak; aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. Bu toplumun var olan gündemine perde örtmek veya abartmak yerine ben sana basit bir soru soruyorum. Bugün kabine ve AK Parti yönetiminde değişiklik isteyenlerin birçoğunun daha önce AK Parti yönetiminde olan veya kabinede olan ve kifayetsizlikleri ve başarısızlıkları yüzünden cumhurbaşkanı tarafından bulundukları pozisyonlardan uzaklaştırılan insanlar olduğunu not ederek söylüyorum.

Bugün kabinede şu gitsin şunun yerine şu gelsin diye reel bir talep var mı toplumda? Kabine değişsin, Fenerbahçe’nin teknik direktörü değiştirilsin deniliyor. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor, arkasından maç kaybediyor, oynayamıyor ikinciliğe,üçüncülüğe düşüyor şampiyonluk kaçıyor hadi teknik direktör değişsin; Teknik direktör değişince hayat mı değişiyor? Yani konuları gene ifade ediyorum. Bu kadar palyatif çözümler üreterek ve tamamen toptancı bir anlayışla hayat siyah beyaz değildir. Hayat grinin tonlarıdır.

Bugün belli bakanlıklarla ilgili kendi hassasiyetlerim doğrultusunda doğru olmadığını düşündüğüm eylemler var. Ama toptan bu bakan gitmeli bu bakan gelmeli diyebileceğim bir ortam yok. Şunun için; benim yaşım ve gördüğüm siyasi mülahazalar itibarı ile bir üst hükümeti yaşadım ben.

Oradaki hükümetlerin bakanlarının ortalama performanslarıyla Ak Parti hükümetinin bakanlarının performanslarıyla kıyasladığım zaman bir iki tane bakan değiştirilebilir ama onların daha iyi yeltendikleri olmak kaydıyla. Ama toptan bir kabinede revizyonunu veya toptan bir Ak Parti yönetim revizyonunu ben anlamsız buluyorum. Ak Partinin kendini geliştirme konusunda ortaya koyması gereken temel mesele üst yönetim ile ilişkili bir şey değil. İl ve ilçe teşkilatları. Bu anlamdaki bir revizyondan bahsedilecekse benim kanaatim yukarıdan aşağıya değil aşağıdan yukarıya gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Birincisi piramidin aşağısından yukarıya doğru gerçekleşmesi gerekiyor. İki ak parti son 3 siyasi mücadelede yüksek bir iletişim kazası ile karşı karşıya kalmıştır. Ak partinin en önemli gücü özellikle kendini ifade etme noktasında propagandasını vatandaşa geçirme noktasındaki gücü iken 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ak parti söylemek istediği şeyleri vatandaşa anlatmakta zorluk çekiyor. Bu noktada kim sorumlu ise ilk başta onların değişmesi lazım.

Sürekli mesaj kargaşası, vatandaşın beklentisine cevap vermeyen şeyler ve her seferinde ikinci, üçüncü tura döndükten sonra rakip olduğu varsayılan kişilerin söylemlerine bir ekleyerek daha fazlasını verme kafası. AK Parti bundan 5 sene önce daha farklı yönetmiyordu Türkiye’yi çok net ifade ediyorum.

Ama o zamanlar yönetirken ortaya koyduğu iletişim çalışmaları ve stratejisi bugünkünden çok daha iyiydi. Çünkü daha ehil bir el yüz üzerinden devam ediyordu ve AK Parti daha önce yaptıklarını ve yapacaklarını daha iyi anlatırdı ama yerel seçim ama öncesi ben AK Partinin toplamını söyleyeyim ben anlamadım.

Şu kafaya geçtim, iyi bir şeyler söylüyordur muhakkak çünkü ak parti karşımdaki. Ama ne söylediğini ben dahi anlamadım. Dolayısıyla böyle palyatif olarak insanlar üzerinden yapacağı Fenerbahçe gibi transfer değişikleri falan hayır, olmaz. Sistemsel değişimden bahsediyor cumhurbaşkanı ve çok da doğru bir yere parmak basıyor.

Burada sistemin gözden geçirilmesi, iletişimin gözden geçirilmesi, bakışın gözden geçirilmesi lazım. Herkes diyor ki, “AK Parti başlangıç kodlarına dönmeli” Hayır. AK Parti fabrika ayarlarına dönmemeli. AK Parti’nin kurulduğu zamanki konjonktür, kurulduğu zamanki siyasi ortam, kurulduğu zamanki dünya ile bugünkü çok farklı.

AK Parti’nin tam tersi geriye dönmek yerine kendini önümüzdeki 10 yılın dünyasına göre güncellemesi lazım. AK Parti’nin şu ana kadarki geldiğimiz noktada bugüne kadarki bürokratları, bugüne kadarki bakanları daha konvansiyonel çözümler üreten adamlardı. AK Parti’nin daha teknolojik çözümler üreten, teknoloji ile ilişkisi daha iyi olan kişileri bürokrasi noktasında da, icra noktasında da bünyesine katması lazım. Bu açıkçası bir programlık bir konu. Ama, AK Parti fabrika ayarlarına dönmemeli, AK Parti kendini geleceğe göre güncellemeli.  

Ben, açık ve net ifade edeyim; Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği yepyeni AK Parti meselesini kişiler üzerinden değerlendirmenin sadece birtakım avanenin kendini kandırması olarak görüyorum. Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023,2053,2071 vizyonları üzerinden AK Parti’yi yeniden güncelleme noktasında; bir vizyon belgesi ortaya koymak olabilir, bir çalışma çerçevesi ortaya koymak olabilir, böyle bir çalışma ile kamuoyunu aydınlatabileceğini düşünüyorum. O gitsin, bu gelsin fark etmiyor. Bir genel yaklaşım değişimi ve evet, o yaklaşımı ortaya koyduktan  sonra yaklaşıma uymayan birtakım kişiler sigaya çekilebilir. Ama önce bir yaklaşımı ortaya koymak lazım.

Bu anlamda Cumhurbaşkanımız şunu söyledi, “Bizim ortaya koyduğumuz temel prensipleri kendi içinde içselleştiremeyen kişiler kendilerini sigaya çeksinler.” Dedi. Buradan yola çıkarak ilk önce ortaya bir anlayış konulacağını, daha sonra ise o anlayışa uymayanların o süreçten sonra belki tasfiye edilebileceklerini düşünebiliriz. Ama, bu tarz şeyleri belli isimler üzerinden bekleyenlere şunu söylüyorum, kuru kuruya kendinizi tatmin etmeye çalışmayın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın İntihar Etti

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın...

Cinsel içerikli görüntüleri internete sızan Tiziana Cantone canına kıy...

12 Yaşındaki Kızın Beyninin Yarısında Tenya Kisti Bulundu!

12 Yaşındaki Kızın Beyninin Yarısında Tenya Kisti...

Sık sık nöbet geçiren ve bir tarafı felç olan 12 ya...

Ordu'da  Ana Tanrıça Kibele Heykeli Büyük İlgi Görüyor

Ordu'da Ana Tanrıça Kibele Heykeli Büyük İlgi Gör...

Doğu karadeniz'de yapılan ilk arkeolojik kazı olan tarihi ordu kurul k...

Canlı Yayın Yaparken Kazada Hayatını Kaybetti!

Canlı Yayın Yaparken Kazada Hayatını Kaybetti!

Rusya kazan'da yaşayan 22 yaşındaki genç kız, bir yandan sabah...

Otopark Bariyeri Kadının Kafasına İndi!

Otopark Bariyeri Kadının Kafasına İndi!

Kanada'da köpeğiyle gezen kadın otopark girişinden geçmek...

Londra Saldırısının Kamera Kayıtları Ortaya Çıktı!

Londra Saldırısının Kamera Kayıtları Ortaya Çıktı!

İngiltere'de parlamento binasına ulaşmadan westminster köprü...

Kız Kardeşine T.cavüze Kalkışan Adamı Bakın Ne Hale Soktu

Kız Kardeşine T.cavüze Kalkışan Adamı Bakın Ne Hal...

Kız kardeşine tecavüz etmek isteyen adamın yolunu kesen öfke...

Yürüyen Kızın İç Çamaşarını Çaldı! (+18)

Yürüyen Kızın İç Çamaşarını Çaldı! (+18)

çin'de kaydedilen görüntülerde, sokak ortasında...

Lisedeki Dehşet Kamerada

Lisedeki Dehşet Kamerada

Rize'de 16 yaşındaki lise öğrencisinin arkadaşı emir taş'ı boynun...

Kayalıklarda Artistlik Poz Verirken Uçuruma Yuvarlanan Çinli

Kayalıklarda Artistlik Poz Verirken Uçuruma Yuvarl...

çin'de gerçekleşen olayda kayalıklarda artistlik pozlar...

Kayıp Çocuk Timsahın Karnından Çıktı!

Kayıp Çocuk Timsahın Karnından Çıktı!

Kaybolan çocuğu arayan yerliler çocuğu yediğinden şü...

ABD Polisi Aracını Yanlış Yere Park Eden Adamı Öldürdü!

ABD Polisi Aracını Yanlış Yere Park Eden Adamı Öld...

Abd polisi, arabasını yanlış yere çeken 36 yaşındaki rodney hes...

Dehşete Düşüren Görüntü Sosyal Medyayı Karıştırdı

Dehşete Düşüren Görüntü Sosyal Medyayı Karıştırdı

Sosyal medya bugünlerde hayli ilginç bir görünt&...

Erdoğan, Kenan Sofuoğlu’nun Evine Gitti Detaya Dikkat

Erdoğan, Kenan Sofuoğlu’nun Evine Gitti Detaya Dik...

Sakarya'da demokrasi meydanına maliyeti 1 milyar 542 milyon olan 118 p...

Civciv Fabrikasından Korkunç Görüntüler!

Civciv Fabrikasından Korkunç Görüntüler!

Civciv fabrikasından korkunç görüntüler sosyal m...

İstanbul'da Helikopter Düştü İlk Görüntüler Dehşet!

İstanbul'da Helikopter Düştü İlk Görüntüler Dehşet...

İstanbul atatürk havalimanı'ndan saat 11.

Evi Böyle Soydular!

Evi Böyle Soydular!

Apartman güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde...

AVM'deki Kadınların Korkulu Rüyası Oldular!

AVM'deki Kadınların Korkulu Rüyası Oldular!

İstanbul'da avm'lerde organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları tespit...

Adıyaman Deprem Anı Güvenlik Kamerasında

Adıyaman Deprem Anı Güvenlik Kamerasında

Adıyaman'ın samsat ilçesi'nde deprem meydana geldi.

Dünyaca Ünlü Fast Food Restoranında Kan Donduran Görüntü!

Dünyaca Ünlü Fast Food Restoranında Kan Donduran G...

Dünyanın ne ünlü bir kaç restoran zincirinden ol...