Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsrail ABD'den Cesaret Alarak Saldırılarını Artırıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın bazı kapılarını kapatmasına tepki göstererek, "Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır." ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in saldırılarına cesaret vermekten dolayı ABD'yi eleştirdi.
İSRAİL KUBBETU'S SAHRA'YA SALDIRDI
Kubbetu's Sahra’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın imamlarına ve görevlilerine müdahalede bulundu, Harem-i Şerif’in bazı kapılarını kapattı.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, "Artık İsrail'in bu pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır. Tüm bunları konuşuyoruz, peşindeyiz. Kutsal ve milli davalarımızı bırakmayız" diye konuştu.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.