20.11.2020-13:42 (Son Güncelleme:16.04.2024-13:40)


1

Duyanlar kulaklarına inanamadı. Daha önce Kuveyt ve Afganistan'da görev yapan 29 yaşındaki Amerikalı kadın asker Morgan Robinson, amirinin ve ekip arkadaşlarının tecavüzü sonrası 2018 yılında intihar ederek yaşamına son vermişti. Olay hakkında konuşan Robinson'ın annesi kızının korktuğu için olayı kimseye anlatamadığını gözyaşları içinde anlattı.



2

2018 yılında intihar eden kadın asker Morgan Robinson'ın ilk olarak Kuveyt'te amiri daha sonra ise Afganistan'da ekip arkadaşları tarafından toplu tecavüze uğradıktan sonra intihar etmişti. Robinson'ın acılı annesi kızının başından geçen iğrenç olayı canlı yayında bir bir anlattı.



3

Amerika'nın CBS haber kanalına açıklama yapan Morgan'ın annesi Debbie, şunları söyledi:



4

"Kızım 5 yıllık askerken 2016'da görev için Kuveyt'e yollandı. Bu göreve başladığı ilk günlerden itibaren bir amirinin taciz ve tecavüzüne uğradı. Kızım olayı amirlerine bildirmesine rağmen onlar hiçbir şey yapılmadı. Daha sonra kızım görev için Afganistan'a yollandı, orada bir grup asker kızıma toplu tecavüzde bulundu."



5

Amerika ordusunun kızının durumu ile ilgili hiçbir şey yapmamakla suçlayan anne, kızına Afganistan'da toplu olarak tecavüz eden askerlerin kimseye söylememesi için kızını tehdit ettiklerini, Kuveyt'te uğradığı tacizden dolayı hiçbir şey yapılmamasından dolayı kızının korktuğunu ve olayı kimseye anlatmadığını söyledi.



6

Anne, kızının ölümünden sonra ordunun soruşturma açtığını ve soruşturma belgelerine göre kızının tacizden sonra yaşadığı tramvayı atlatamadığını bu nedenle yaşamına son verdiğini söyledi.



7

Acılı anne kızının intiharından sonra yetkililerin intiharına sebep veren kişilerin cezalandırılması için çalışma başlattıklarını ama şu ana kadar hiçbir adım atılmadığını söyledi. Morgan'ın yaşamına son verdiği 2018 yılında ABD ordusu içinde cinsel taciz oranında yüzde 13 gibi bir artış görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR