Dünyanın En Zengin İkinci İnsanı Jeff Bezos Kimdir?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketinin sahibi Jeff Bezos, CEO'luğu bıraktıktan sonra sevgilisiyle birlikte hayatını yaşıyor. Peki, Jeff Bezos'un serbeti ne kadar? Amazon'u ne zaman kurdu?

09.03.2021-13:48 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-13:54)

Dünyanın dev alışveriş şirketi Amazon’un sahibi olan ve dünyanın en zengin insanları listelerinde başı çeken Jeff Bezos, hayatı ve iş yaşamıyla her zaman merak edilen bir isim. Jeff Bezos geçen yıl Amazon CEO'luğunu bıraktı ve tüm odağını uzay turizmine yönlendirdi. Geçtiğimiz ay uzaya çıkan Bezos, bu hafta Muğla'da bir koyu kapatıp tatil yaptı. 

JEFF BEZOS KİMDİR? 

Jeff Bezos, 12 Ocak 1964 tarihinde Amerika'nın New Mexico eyaletinde doğdu. Dev teknoloji şirketi Amazon’un eski CEO'su olan Bezos, dünya genelinde E-ticaretin sektörünün gelişip ilerlemesine olanak sağlayan başlıca isimler arasındadır. Jeff Bezos'un alışveriş sektörünün teknolojik dönüşümünde başı çekmesi, Time Dergisi tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçilmesine yol açtı. Jeff Bezos, Amazon'dan ayrı olarak vizyoner havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'in kurucusu ve sahibidir. Bezos, ayrıca 2013 yılında çok okunan The Washington Post gazetesini satın alarak medya dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. Bezos The Washington Post'ta kendini öven haberlerin sürekli yayınlanması dolayısıyla eleştiriliyor. 

2018 yılı finansal verilerine göre Bezos, 112 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olarak kayıtlara geçti ve o dönemde dünyanın en zengin kişisi Bill Gates’i ikinci sıraya attı. Bezos şu an dünyanın en zengin 2. insanı konumunda. Serveti 2022 Ocak ayında 188 milyar dolar olmaktadır. 


AMAZON'U EVİNİN GARAJINDA KURDU

Arkadaşlarına sitenin beta sürümünü test ettirdikten sonra Bezos, birkaç çalışanıyla birlikte evinin garajında çalışmaya başladı. Daha sonra ekip işleri genişletip iki yatak odalı bir evde işlerine devam ettiler. 

JEFF BEZOS'UN EŞİ VE HAYATI

Eğitim hayatında başarılarıyla ön plana çıkan Jeff Bezos, River Oaks İlköğretim Okulu'nu tamamladıktan sonra, üstün yetenekli çocuklar lisesine gitti ve bu okulu birincilikle bitirdi. Daha sonra Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesini de sınıf birinciliği ile bitirdi. O zamanlarda orta sınıf içerisinde yer alan Jeff Bezos yazları dedesinin Teksas'taki çiftliğinde geçirdi. Burada sığır bakıcılığı ve traktör tamirciliği yaptı.


AMAZON'UN KURULUŞ HİKAYESİ

Bozos, 1986 yılında, üniversiteden mezun olunca Priceton mezunu çalışanlar aramakta olan Fitel firmasının onbirinci elemanı olarak iş dünyasına giriş yaptı. 

İşe girişinden sadece 1 yıl sonra, Şubat 1987'de teknoloji ve iş geliştirme müdür yardımcılığına terfi etti. O zamanlarda 23 yaşında olan Jeff Bozos aynı anda, şirketin New York ve Londra ofislerinde çalışan 12 programcı ve analisti yönetiyordu. Ayrıca şirketin tasarım, programlama ve test aşamalarını denetliyordu.

Jeff Bezos, Nisan 1998'de sektör değiştirerek Wall Street‘de bir yatırım bankası olan Bankers Trust Company'e başkan yardımcısı asistanı olarak başladı. 10 ay sonra, 26 yaşında Banker Trust tarihinin en genç başkan yardımcısı olarak başarıdan başarıya koştu. 

Aralık 1990 yılına gelindiğinde Bezos, D.E Shaw Hedge Fon şirketinde başkan yardımcısı olarak işe alındı. 1993 yılında, burada çalışırken aynı şirkette çalışan Mackenzie Tuttle ile evlendi.

Jeff Bezos, Amazon benzeri bir yapıyı D.E Shaw şirketine önerdi. Onun tavsiyesine göre şirket kitap satışıyla e-ticaret sektörüne giriş yapacaktı. Ancak önerisi kabul edilmedi. Jeff Bezos, bunun üzerine şirketten istifa etti ve onu tüm dünyaya tanıtacak olan Amazon işine girişti. 

Jeff Bezos, Amazon ile dünyanın daha önce hiç görmediği bir şeyi kurarak internet dünyasının en büyük markalarından birini yarattı. Bu sayede dünyanın en zengin iş adamları listesinde yer aldı. 

JEFF BEZOS NET SERVETİ NE KADAR?

Jeff Bezos, 188 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı konumunda. Jeff Bezos günlük 1 milyon 681 bin dolar kazanıyor. Üç ay önce dünyanın en zengin insanıyken Elon Musk'ın atılımları dolayısıyla birinci sırayı Bezos'tan aldı. Jeff Bezos dünyanın en pahalı yatlarından birine sahip. 

JEFF BEZOS'UN YATI

Dünyanın en zengin 2. insanı olan Bezos, Hollanda'da inşa ettirdiği ve bittiğinde dünyanın en büyüğü olacak yatı için Hollanda'daki tarihi bir yapıyı söktürüyor. Yatın büyüklüğü sebebiyle yüksekliği bir hayli yüksek olan Koningshaven Köprüsü'nün orta kısmı sökülecek, yat oradan çıktıktan sonra tekrardan geri inşa edilecek.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal