Alzheimer İlacı ABD Hükümetine NASA'nın Bütçesi Kadar Yük Olacak

ABD'de yeni onaylanan alzheimer hastalığının tedavisi için kullanılacak ilacın, hükümetin sağlık sistemine milyarlarca dolarlık ek yük getirebileceği ifade edildi.

22.06.2021-20:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-20:27) Alzheimer İlacı ABD Hükümetine NASA'nın Bütçesi Kadar Yük Olacak

NNew York Times'ta (NYT) yer alan makalede, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) kullanıma onay verdiği alzheimer ilacının, hasta başına 56 bin dolar tutacağı ve tüm hastaların kullanması halinde devletin sağlık sistemine yıllık 5 ila 29 milyar dolar arasında bir yük olabileceği duyuruldu.

Makalede, "Aduhelm" adlı ilacın, sağlık yardımı kapsamında alınmasının, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) bir yılda harcanan paranın tutarı kadar ek yük olabileceği öngörüsü belirtildi.

'BUNAMAYI YAVAŞLATTIĞINA DAİR ÇOK AZ KANIT VAR'

Maliyeti çok fazla olan ilacın, Alzheimer olan hastalarda bunamanın ilerlemesini yavaşlattı hakkında çok az kanıt olduğuna bilgisi verildi.

Görüşüne başvurulan Kaiser Family Foundation isimli kuruluşun yönetici direktörü Tricia Neuman, "Bunlar çılgın rakamlar. Daha pahalı ilaçlar da var. Ancak bunu farklı kılan, milyonlarca potansiyel müşterisi olması ve ilacın yıllarca kullanılması gereği." dedi.

ABD'de alzheimer teşhisi konulan yaklaşık 6 milyon hasta olduğu ve Biojen firmasına ait ilacın kullanımı ile alakalı kamu programının bu hastaların büyük bir kısmını kapsadığı bilgisi verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal