Alüminyum kaplar sağlıklı değildir zaten. ancak bu besinler daha zararlı sonuçlar elde ediyor.
Alüminyum kapları bu besinlerin tadını ve yapısını bozarlar. işte, o besinler...
Turşular
Lahana turşusu, hem yüksek seviyede tuz hem de düşük ph barındırır. bu ve öteki tüm turşu ürünler, alüminyum pişirme kabıyla pişmese bile metal ile reaksiyona girer.
Yüksek tuzlu yiyecekler
Yüksek konsantrasyonda tuz, alüminyum tavanın oyulmasına sebep olabilir. eğer pişirildikten sonra olasıysa tuz katın.
Ravent
Teknik olarak bir sebze olan ravent, meyvelerle beraber kullanılır. bu parlak kırmızı saplar asitli meyvelerdeki gibi alüminyum bir tava ile reaksiyona girer.
Meyve ve meyve suyu
Meyveler, sularında yüksek seviyede asit barındırır ve meyveleri ya da meyve sularını alüminyum kaplarda muhafaza etmeyin ya da pişirmeyin.