Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor

Dolardaki yükselişle rekor seviyeye çıkan altın fiyatları aniden düşüş yaşadı. Haftaya 560 TL bandından başlayan gram altın dolar kurunda yaşanan geri çekilmeyle 550 TL'nin altına indi.

19.07.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-15:43)

Altın inişli çıkışlı grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yükseliş yaşayan altında bu sabah saatleri itibari ile düşüş yaşandı. Doların yükselişi ile rekor seviyelere çıkan altın fiyatı bu sabah saatlerinde 10 TL’lik düşüşle güne başladı. Pazartesi gününe 560 TL bandırnda giren altın bu sabah itibari ile 550 TL'lik bandın altına geriledi. Dolardaki yükselişle rekor seviyeye çıkan altın fiyatları aniden düşüş yaşadı. Haftaya 560 TL bandından başlayan gram altın dolar kurunda yaşanan geri çekilmeyle 550 TL'nin altına indi. Dolar kurundaki yükseliş yükselen altın fiyatlarında kur hareketliliği devam ediyor. Bir süredir yatırımcıların gözü kulağı altın fiyatlarında son dakika hareketliliğinde. Ay sonuna doğru sert bir yükselişe geçen altın fiyatlar, bugün sürpriz bir hareketlilik yaşıyor.

GRAM ALTINDA ONS VE DOLAR ETKİSİ

Geçtiğimiz günlerde 1.780 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayan ons altın gerileme işlemine devam ederek 1,789,03 TL alış fiyatı, 1,789,32 TL de satış fiyatı üstünden işlem görüyor. Altın fiyatları dolar kurundaki düşüşle güç kaybederken ONS altın güne sürpriz bir düşüşle başladı. Yaşanan bu düşüş Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altın fiyatı başta olmak üzere altın fiyatlarını etkiledi.

ALTIN PİYASASINDA GÖZLER AVRUPA MERKEZ BANKASI'NDA

Altın yatırımı olan kişiler gündemi yakından takip etmeye devam ediyor. Piyasalarda meydana gelen dalgalanmalar yatırımcıları hem gündemi yakından takip etmeye hem de kısa ve uzun vade planlarını değiştirmeye itiyor. Birçok etkene bağlı olan altın fiyatları Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısı sonrası piyasada sert düşüş yaşadı. Haftaya 560 TL bandından giren altın bu sabah itibari ile 550 TL bandının altına geriledi. Altın yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın perşembe günkü toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerine odaklanırken altın fiyatları düştü. Avrupa’daki yatırımcılar enflasyonun yükselmesi, tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve artan enerji fiyatlarından sonra AMB’nin faizleri düşük tutmaya devam edeceğine şüpheyle yaklaşmaya başladı. Ancak AMB yönetim konseyinin perşembe günkü toplantıda politikasını değiştirmesi beklenmiyor. Bunun yerine, dikkatler temel olarak Lagarde’ın toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerinde toplanacak. Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise kısa vadede altının azalan risk iştahıyla gerileyebileceğini belirterek, ‘AMB sonrası güçlü bir dolar ile karşılaşabiliriz ve bu da altın fiyatlarını büyük ihtimalle aşağı çeker’ dedi.

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 548,32

SATIŞ(TL) 548,41

ÇEYREK ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 872,00

SATIŞ(TL) 902,00

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 1.743,00

SATIŞ(TL) 1.803,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 3.487,00

SATIŞ(TL) 3.594,00

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal