Maç Sona Erdi! Altay 2-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasının açılış karşılaşmasında mevcut kadrosunda tam 11 eksiği olan Beşiktaş, ligin yeni ekiplerinden Altay'a konuk oluyor.

15.09.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-15:48) Maç Sona Erdi! Altay 2-1 Beşiktaş

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Altay : Lis, Eric, Murat, Cebrail, Naderi, Zeki, Aka, Ceyhun Gülselam, Leandro Kappel, Erhan Çelenk, Bamba.

Beşiktaş : Mert Günok, Fabrice N'Sakala, Serdar Saatçi, Atiba Hutchinson, Rıdvan Yılmaz, Josef, Miralem Pjanic, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Salih Uçan, Kenan Karaman.

İKİ TAKIM ARASINDA

Beşiktaş ile oynadığı son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Altay (2B 7M), bu galibiyeti gol yemediği tek karşılaşmada deplasmanda aldı (Şubat 1998'de 1-0).

Altay'a konuk olduğu son beş Süper Lig maçını kaybetmeyen (4G 1B) ve son karşılaşmada gol yemeyen Beşiktaş (Kasım 2002'de 1-0), bu deplasmanda üst üste 2+ gole kapamayı en son Şubat 1980-Nisan 1985 arasında yapabildi (5 maç).

Beşiktaş ile oynadığı son üç Süper Lig maçında gol atamayan Altay'ın, lig tarihinde rakibine karşı üst üste dört karşılaşmayı fileleri havalandıramadan geçtiği bir seri yok.

İzmir takımlarına konuk olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Beşiktaş (1G), önceki 14 karşılaşmanın sadece birinden mağlup ayrılmış (11G 2B) ve bu yenilgiyi Altay'dan almıştı (Mayıs 1996'da 0-3).

Sezona "son şampiyon" unvanıyla giren takımlara rakip olduğu son sekiz Süper Lig maçının yedisini en az ikişer gol yiyerek kaybeden Altay (toplam 26), kalesini gole kapatabildiği diğer karşılaşmada Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti (Mayıs 2000).

Süper Lig'de çıktığı son sekiz deplasmanda üst üste iki kez aynı sonucu alamayan Beşiktaş (4G 2B 2M), son dış saha karşılaşmasında Antalyaspor'u mağlup etti.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan savunma oyuncusu olan Altay sağ beki Cebrail Karayel (6 maçta 3 asist), daha önce en üst ligde çıktığı 23 karşılaşmada sedece bir gol pası verebilmişti.

Son iki Süper Lig karşılaşmasında iki gol atan Rıdvan Yılmaz, bundan önce forma giydiği 28 lig maçının toplamında kaydettiği gol sayısını (1) geride bıraktı.

Beşiktaş'ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Mustafa Denizli (1M), önceki beş karşılaşmada rakibini mağlup edememişti (2B 3M).

Mustafa Denizli ile Sergen Yalçın'ın Süper Lig tarihinde teknik direktör olarak karşıya karşıya geldiği tek maçtan galip ayrılan taraf Yalçın oldu (Şubat 2019; Alanyaspor 3-0 Kasımpaşa).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal