Alparslan Büyük Selçuklu Oyuncu Kadrosunda Kimler Var, Son Bölüm Fragmanı Çıktı mı?

Alparslan Büyük Selçuklu 7. bölümüyle ekranlara geldi. 8. bölüm fragmanı da yayınlandı. Fahriye Evcen'in başrolünde olduğu Alparslan Büyük Selçuklu oyuncu kadrosu ve konusu nedir?

29.10.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-10:51)

İzleyicilerin merakla beklediği ve heyecanlı fragmanıyla izleyicilerin beklentisini daha da arttıran Alparslan Büyük Selçuklu geçtiğimiz ay yayın hayatına başladı. Selçukluların büyük Sultanı Alparslan'ın hayatını konu alan dizi, Uyanış Büyük Selçuklu'nun devam dizisi olarak planlanmıştı.  Fahriye Evcen ve Barış Arduç'un başrollerinde olduğu dizi, oyuncu kadrosu ve konusuyla büyük dikkat çekiyor. Alparslan Büyük Selçuklu konusu nedir? Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları kimlerdir? Alparslan Büyük Selçuklu 7. bölüm fragmanı yayınlandı mı?

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN BAŞLADI?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi geçtiğimiz dizi sezonu bitti ve devam dizisi Alparslan Büyük Selçuklu 8 Kasım Pazartesi günü TRT ekranlarına geldi. Dönem dizileriyle adından söz ettiren TRT, Ertuğrul, Uyanış ve Abdülhamid dizilerinden sonra Alparslan Büyük Selçuklu ile de adından söz ettirmek istiyor. 

ALPARSLAN SON BÖLÜM ÖZETİ

Alparslan son bölüm yayınlandı. Alparslan’ın veliahtlığı reddetmesi, herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanır. Alparslan ise annesinin katili Kekavmenos’tan intikam almak ve Vaspurakan’ı Türklere yurt etmek için farklı bir yol seçer. Alparslan’ın seçtiği bu yol, Bizans’ın hiç beklemediği bir hamledir ve bu hamle, kendi içlerinde büyük bir teyakkuza neden olur. Kekavmenos’un Alpagut’a Akça’yı vurdurmasının altında ise Kekavmenos’un bambaşka bir amacının olduğu ortaya çıkar. Akça ve Alpagut’un ortak davası, devam edebilecek midir? Alparslan’ın hanedan haklarından feragat etmesinin ardından, onun kuyusunu kazmak isteyenlerin sesi daha da yükselir. Alparslan, tüm bu engelleri aşıp inandığı yolda zafere yürüyebilecek midir?  Alparslan Büyük Selçuklu 8. bölümü 27 Aralık 2021 tarihinde yayınlanacaktır.

ALPASLAN BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU NEDİR?

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan’ın kutlu yolculuğu…

Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir.

Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans’la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.Alpar


UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU FİNAL YAPTI

Selçuklulara son darbeyi vurabileceklerini düşünen Sabbah ve Mitras, karşılarında Melikşah'ı bulur. İki taraf arasında çatışmalar sonucunda iki taraf da önemli yaralar alır. Melikşah, Sabbah'ı yok etmeye çalışır. Kuvel Kalesi'nin fethini durdurmak için elinden geleni yapan Sabbah, Melikşah'a karşı olan mücadelede galip en sonunda belli olmuştu.

2020 - 2021 arası yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin daha öncesini anlatsa da dizinin devamı niteliğinde ekranlara geliyor. Büyük Selçuklu İmparatorluğunun devlet yapısını, düzenini, siyasi olaylarını, büyük savaşları ve Sultan Alparslan'ın trajik hayatını konu alıyor. Büyük Selçuklu İmparatorluğunun 2. sultanı olan Alparslan, Anadolu'yu fetheden ve Bizans'ın yıkılmaz bütünlüğüne ilk darbeyi vuran tarihi figür olarak biliniyor. Sultan Alparslan'ı dizide Barış Arduç canlandırıyor.


ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCU KADROSU

TRT'nin yeni hiti olması beklenen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin oyuncu kadrosu Barış Arduç, Fahriye Evcen, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı, Esile Umut, Mehmet Özgür, Mim Kemal Öke gibi oyuncular yer alıyor.

Barış Arduç dizide Sultan Alparslan'ı canlandıracakken, Fahriye Evcen Akça Hatun karakterine hayat verecek. Alparslan'ın babası Çağrı Bey'i Erdinç Gülener, Tuğrul Bey'i Barış Bağcı canlandıracak. Sevilen oyuncu Mehmet Özgür de en bilinen tarihi figürlerden Nizamülmülk'ü oynayacak. Alparslan'ın Malazgirt savaşında yendiği Romen Diyojen'i Sarp Levendoğlu canlandıracak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal