Almanya'dan HDP Kapatılma Davasına İlişkin Açıklama

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "HDP terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymalı" denildi.

19.03.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-09:58) Almanya'dan HDP Kapatılma Davasına İlişkin Açıklama

HDP'nin kapatılma sürecini kaygıyla takip ettiklerini belirten hükümeti, meseleye ilişkin bir yazılı açıklama paylaştı.

"Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke olarak taahhüt ettiği en yüksek demokratik ve anayasal standartlara uyması bekleniyor." ifadeleri kullanılan açıklamada, HDP'ye ilişkin şu ifadeler yer aldı:

''DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE İZLEYECEĞİZ''

"HDP davası orantılılık konusunda ciddi şüpheler uyandırıyor çünkü demokratik karar alma, tüm vatandaşların görüş ve çıkarlarının meşru bir temsilini gerektirir. Her şeyden önce, buna canlı bir muhalefet de dahildir. Bu nedenle, sonraki süreci çok dikkatli şekilde izleyeceğiz."

"HDP, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE ARASINA MESAFE KOYMASINI BEKLİYORUZ"

Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamada, HDP'den istediklerinin de AB'nin terör örgütü listesindeki PKK ile arasına kesin bir şekilde mesafe koyması olduğunun altı çizilerek, "HDP'nin AB'nin terör örgütü listesinde yer alan PKK ile arasına net şekilde mesafe koymasını bekliyoruz." denildi.

Aynı zamanda açıklamada milletvekilliği alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu ile pek çok diğer milletvekili aleyhindeki ceza davalarının da Türkiye'de kanunu üstünlüğünü sorgulayan bir durumun parçası olduğu ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal