18.05.2020-17:08 (Son Güncelleme:24.04.2024-19:18)


1

Almanya coronavirüs pandemisiyle mücadelede ciddi bir başarıya imza attı. Karantina günlerini ardında bırakarak, "yeni normal" yaşamın kapılarını aralayan Almanya'da son 24 saatte yalnızca 342 coronavirüs vakası tespit edildi. Coronavirüsten hayatını kaybedenler de 21 kişiye düştü. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, coronavirüs sebebiyle dünya çapında yaptıkları yolculuk uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracaklarını belirtti.



2

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine bakıldığında, "yeni normal" yaşama adım atan Almanya'da son 24 saat içerisinde 342 yeni vaka ile ülkedeki vaka sayısı 174 bin 697'ye yükseldi. Almanya'da son 24 saat içerisinde 21 kişi daha hayatını kaybetti. Coronavirüs salgınından bu güne ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı da 7 bin 935'e çıktı.



3

Coronavirüs pandemisi nedeniyle mart ayı ortasında ertelenen Almanya Birinci Futbol Ligi’ndeki (Bundesliga) maçlar kaldığı yerden devam etti.



4

AVRUPA'DA LİG MAÇLARINI OYNATAN İLK ÜLKE

 AVRUPA'DA LİG MAÇLARINI OYNATAN İLK ÜLKE

Virüsün yayılma hızının yavaşlamasıyla coronavirüs tedbirlerini gevşetmeye başlayan Alman devleti ve yerel idareleri, Almanya Kulüpler Birliği (DFL) aracılığıyla hazırlanan ve vilayetlerin spor bakanları tarafından da kabul edilen "sağlık ve hijyen" planının uygulanması şartıyla neredeyse 2 hafta önce 1. ve 2. futbol liglerinin tekrar başlayabileceğine karar aldı.



5

Coronavirüs tedbirlerinden sonra Avrupa’da başlayan ilk lig olması nedeniyle dünyanın ilgiyle takip ettiği Bundesliga, 26. haftadaki maçlarla ve DFL’in tasarısındaki sıkı önlemlere riayet edilerek "seyircisiz" oynandı. Sahada oynayan futbolcular, hakemler ve teknik direktörler dışında statta olan herkes "maske" taktı, oyun öncesi toplar dezenfekte edildi. Yedek kulübelerinde sosyal mesafe kuralına uyuldu. Kimi maçlarda kulübede yeteri kadar yer olmadığı için yedek oyuncular kulübenin arkasında ya da tribünde oturdu. Futbolcular da gol mutluluğunu birbirlerine sarılmadan yaşamaya çalıştı.



6

SEYAHAT UYARISI 15 HAZİRAN'DAN SONRA KALDIRILACAK

SEYAHAT UYARISI 15 HAZİRAN'DAN SONRA KALDIRILACAK

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, coronavirüs sebebiyle dünya çapındaki seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracaklarını belirtti.



7

Maas, Alman basınına yaptığı açıklamasında, coronavirüsle alakalı son gelişmelerin pozitif olduğunu ve bu sebeple yeni kararlar verme öncesinde olduklarını ifade etti.



8

Seyahat uyarısının yerine seyahat bilgilendirmesi yapacaklarını ifade eden Mass, "Dünya çapında aldığımız seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracağız. Onun yerine seyahat bilgilendirmesi vereceğiz. Vatandaşlarımızın hangi ülkeye gidilebileceği, tatilin nerede mümkün olduğu ve ilgili ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda bilgilendirme yapacağız" diye konuştu.



9

Mass, bu sene yaz tatilinin daha önceki tatillere benzemeyeceğinin altını çizerek, Almanların bu yaz Avrupa ülkelerinde yaz tatili yapabilmesini ümit ettiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR