Almanya hangi mesleklerden işçi alacak? Almanya Türkiye’den on binlerce işçi alacak işte o meslekler

Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar bazı vatandaşların yurt dışında çalışma hayaller kurmasına neden oluyor. Bu hayal edilen ülkelerin başında ise en çok Almanya geliyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalara istinaden Almanya’dan heyecanlandıran açıklama yapıldı. Alman hükümeti tarafında yapılan açıklamada işçi alımı yapılacak meslek grupları yer alırken, sorgular Almanya'nın hangi mesleklerden işçi alacağına doğru yöneldi. İşte Almanya'nın Türkiye'den istediği meslek grupları...

16.05.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-17:11) Almanya hangi mesleklerden işçi alacak? Almanya Türkiye’den on binlerce işçi alacak işte o meslekler

Yurt dışında hem çalışmak hem de yaşama hayali kuran Türk vatandaşlarına Alman hükümetinden beklenilen açıklama geldi. Avrupa ülkelerinin yayınladığı iş ilanlarını takip edenler Almanya'nın belirli şartlar dahilinde işçi alımı yapılacağına dair duyuruyla karşı karşıya kaldılar.

1,5 milyona yakın işçi alımı yapılacağına dair yapılan açıklamada ayda 4 bin euro kazanma şansı olabilen meslek grupları da açıklanırken aynı açıklamada aranılan şartlar da tek tek belirtildi. Peki, Almanya hangi mesleklerden işçi alacak? İşte Almanya'da çalışma hayali kurnaların ilgiyle takip ettiği haberin detayları.

Almanya hangi mesleklerden işçi alacak

Almanya'da 4 bin euro maaşla iş fırsatları

Yurt dışından işçi alımı ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalarıyla bilinen Almanya, 2022 yılı içinde yabancı işçi alımına ilişkin düğmeye bastı. Ekonomik alanda bir sıçrama hedefleyen Alman hükümeti, yurt dışından 1,5 milyon işçi alımına ilişkin bir ilan duyurusu yayımladı.

Ülke genelinde işsizlik seviyesinin neredeyse yüzde 3 civarında olduğu bilinen Almanya, çalışacak işçi bulmakta zorlanma yaşandığını belirterek yurt dışından işçi alımlarına ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. Farklı sektörlerle ilgili alım ilanları açan Almanya, gerçekleştirdiği bu hamlesiyle ekonomik alanda daha fazla büyümeyi hedefliyor. Bakıcılıktan, garsonluğa kadar hem beden hem de beyaz yaka mesleklerin olduğu liste ise özellikle Türk vatandaşları tarafından yakın takibe alındı.

Almanya'dan işçi alımlarına ilişkin yapılan işçi alımı duyurusunda en çok 230 bin yuva eğitmeni alınacağına dair bir bildiri yayınlanırken 300 bin hemşire alımı ve hasta bakıcılığı yapacak olan kişilerinde ihtiyaç dahilinde olduğu aktarıldı.

Ülkede garsonluk da en çok aranan meslekler arasında üst sırada olduğu görülürken su tesisat ustasının da diğer alınması planlanan meslek arasında yer aldığı görülüyor.

Almanya hangi mesleklerden işçi alacak

Almanya'da çalışmak için iş başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Almanya hükümeti tarafından işçi alımına ilişkin yayınlanan ilanlarda istenilen meslek grubu dahilinde iseniz yapmanız gereken ilk işlem Almanca bir CV ve ön yazı hazırlamak olacak. Özellikle B1 seviyesinde Almanca’ya sahip iseniz ilan açılan siteye giriş yaparak başvurunuzu göndermeniz değerlendirme aşamasına geçmenize yardımcı olabilecektir.

Dileyenler isterlerse İŞKUR'un Yurtdışı İstihdam bürolarına giderek Almanya işçi alım başvurularını gerçekleştirebilirler.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal