30.04.2020-17:50 (Son Güncelleme:29.03.2024-09:42)


1

Alman Die Welt, vatandaşların yaz tatili için Türkiye'ye gitmelerini tavsiye etti. Almanlar tarafından da mühim bir merkez olan Türkiye'yi öne çıkaran Die Welt, Türkiye'nin, vaka sayılarının azalması nedeniyle bu sezonda da seçileceğinin öngörüldüğünü belirtti.



2

Coronavirüs salgını, Avrupa'yı tesiri altına aldı. Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber Avrupa'nın en mühim kazanç kaynaklarından olan turizm etkinlikleri de, kıta genelinde arka planda kaldı.



3

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçen gün yaptığı açıklamasında yabancı ülkeler için yolculuk uyarısını 15 Haziran'a kadar uzattığını dile getirdi.



4

AVRUPA TATİLİ BU YAZ GÜNDEMDE YOK

AVRUPA TATİLİ BU YAZ GÜNDEMDE YOK

Bu tarihten sonra seyahat uyarısı yapılmamasını beklendiğini aktaran Maas'ın açıklamalarının peşinden Alman Die Welt, yayınladığı programda Avrupa'daki öne çıkan tatil rotalarını inceledi.



5

FRANSA SENE SONUNA KADAR TERCİH EDİLMEYECEK

FRANSA SENE SONUNA KADAR TERCİH EDİLMEYECEK

İtalya, İspanya, Fransa benzeri bilhassa yabancı turistler için popüler olan tatil noktalarının oldukça tehlike taşıdığını belirten Die Welt, bu ülkelerde bu sezon, yalnızca yerli turizm yapılabileceğini belirtti. Fransa'nın fakat sene sonunda turizm etkinliklerini tekrar başlatabileceğinin altını çizen Die Welt, İtalya'nın da tamamen ihtimal dışı kaldığını dile getirdi.



6

"ÖNLEMLER GERÇEKÇİ DEĞİL"

"ÖNLEMLER GERÇEKÇİ DEĞİL"

Yaz tatili için biraz gerçek dışı tedbirlerden söz edildiği İtalya'da konuşulan pleksiglastan bölmelerin olduğu plajlar, maskeler, plaj görevlileri benzeri alternatiflerin de olanağının olmadığına vurgu yaptı.



7

"TÜRKİYE SALGINLA MÜCADELEDE OLUMLU ADIMLAR ATTI"

"TÜRKİYE SALGINLA MÜCADELEDE OLUMLU ADIMLAR ATTI"

Fakat seyahat şartlarında pozitif yönleriyle öne çıkan ülkelerde, Alman vatandaşlar tarafından da ciddi bir merkez olan Türkiye'den söz eden Die Welt, ülkede görülen vaka sayılarının azalmasıyla Türkiye'nin bu sezonda da tercih edileceğinin tahmin edildiğini dile getirdi.



8

"TEMİZ SEYAHAT SERTİFİKALARI VAR"

"TEMİZ SEYAHAT SERTİFİKALARI VAR"

Türkiye'nin, coronavirüsle mücadelede pozitif adımların attığının altını çizen Die Welt, tatil bölgelerinde temiz seyahat sertifikalarına sahip kontrol edilebilir merkezlerin olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR