Alman Basını Kaleme Aldı: Türkiye, Tesla ve Volkswagen'e Meydan Okuyor

Türkiye'nin yerli otomobili olacak TOGG'u değerlendiren bir haber hazırlayan Alman medyası, "Türkiye, Tesla ve Volkswagen'e meydan okuyor" dedi.

07.04.2021-17:53 - (Son Güncelleme: 07.04.2021-17:53) Alman Basını Kaleme Aldı: Türkiye, Tesla ve Volkswagen'e Meydan Okuyor

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde Andreas Mihm'in kaleme aldığı "Türkiye, Tesla ve Volkswagen'e meydan okuyor" başlığıyla servis edilen haberde, Türkiye'nin otomobil öyküsü anlatıldı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in 1961 yılında başlattığı "Devrim" projesinin başarı elde edemediğini aktaran haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu macerayı Cumhuriyetin 100. senesinde başarıya ulaştırmayı hedeflediği ifade edildi.

TOGG'un tek şarjla 500 kilometrenin üzerinde gitmek garantisi verdiği ve yarım saat içinde şarj istasyonunda % 80 şarj olacağını kaydeden FAZ, "TOGG'un Tesla, Volkswagen ve diğer tüm potansiyel rakiplere karşı durması bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

Otomobile övgü yağan haberde, “Tesla, Volkswagen ve diğer tüm potansiyel rakiplere meydan okuyacak” denildi.

TOGG'un fabrikasının henüz yapım sürecinde olduğu belirtilen haberde, şu ifadeler yer aldı:

"Üreticinin adı TOGG ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş. 27 yıl boyunca Bosch Grubu'ndaki kariyer basamaklarını tırmanarak Bosch’un elektrikli araçlar bölümünde başkan yardımcısı oldu. Şimdi otomotiv mühendisliğinde devrim yaratmak istiyor. Bu girişim bundan daha iddialı olamazdı. Zira fiilen bakıldığında bu şirket sıfırdan başlayıp yıl bazında 175 bin aracı piyasaya sürecek.

Henüz üretim tesisleri inşa aşamasında. Fakat salgın dönemi bile Karakaş’ı korkutmuyor. Karakaş, Bilişim Vadisi'ndeki şirket merkezinde 2022'nin sonunda, son çeyrekte, ilk seri üretim araçlar bantlardan çıkacak diyor.” 

Alman Basını Kaleme Aldı: Türkiye, Tesla ve Volkswagen'e Meydan Okuyor3545456

''AKILLI BİR CİHAZ''

FAZ'ın haberinde, yerli otomobilimiz TOGG’un için “otomobil” yerine, “akıllı bir cihaz” kelimesinin tercih ettiğinin altı çizildi.

Haberinde, Karakaş’ın ofisine dair bilgiler aktarılarak, "Patronun kendisi, mavi bir yelek ve göğsünün sağ üst kısmında isminin yazdığı iş üniforması giyerek herkese iyi bir örnek oluşturuyor. Karakaş'ın yüksek masanın arkasındaki ofis duvarları, notlar, çizelgeler, grafikler ve post-it notlarla dolu yazı tahtaları ile asılı” denildi.

TOGG’un ortaklarının Türk ekonomisinin önemli oyuncuları olduklarının altı çizilerek, “TOGG'un sahipleri, Türkiye ekonomisinin önde gelenleri. hükümet de TOGG’u destekliyor. Basında çıkan haberlere göre hükümet 30 bin araç satın alacağı konusunda kesin bir taahhütte bulundu. TOGG gibi büyük yatırımcılar için avantajlar da söz konusu. Örneğin vergi indirimleri” ifadeleri kullanıldı.

''TOGG İSMİNİ NOT EDİN''

TOGG’un aracının bileşenlerinin çoğunun üretiminin Türkiye’de yapılacağının altı çizilen haberde, "TOGG'un tasarımı İtalya'dan, düşünce çalışmalarının bir kısmı Amerika'dan ve batarya hücreleri Almanya'dan. Batarya hücreleri aslında, 2022'den itibaren Daimlerin de tedarikçisi olan Çinli üretici Farasis'in Bitterfeld fabrikasından gelecek. Ancak bileşenlerin çoğu Türkiye'de üretilecek. Üretim başlangıcında Türkiye’nin payı yüzde 51 oranında olacak ve sonrasında artacak.

Minibüs üreticisi Karsan, elektrikle çalışan otobüslerini şimdiden Almanya'ya sattı; pilleri BMW’den temin ediliyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde sürücüsüz çalıştırılabilen bir modelde poz verdi. Geçen ay medyada, bu yıl İstanbul'da banttan çıkacak olan elektrikli bir traktör haberi yer aldı. Ortak girişimci Ford Otosan, elektrikli binek otomobilleri Türkiye pazarına getirmek istiyor. Otomobil şirketleri Chrysler, Renault, Toyota ve Hyundai zaten burada otomobil üretimi yapıyor ve muhtemelen ülkede şarj istasyonlarının altyapısı kurulduğunda elektrikle çalışan otomobilleri de üreteceklerdi.” denildi.

Muhabir Andreas Mihm'in, haberin bitiminde "TOGG ismini bir yerlere not edin" ifadesini kullanması da ilgi topladı. kullanması ise dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal