Alıç sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir? Yüksek tansiyon ve kolesterol düşmanı alıç sirkesinin ilaç gibi faydaları

Sirkenin birçok şeye faydalı olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki içinde birçok vitamin ve mineral bulunduran alıç sirkesinin faydalarını biliyor musunuz? Alıç sirkesi nasıl yapılır? Alıç sirkesi nasıl kullanılır? Sizin için araştırdık...

03.04.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-15:56)

Son yıllarda sağlık üzerine olan etkileriyle sirke oldukça popüler bir durumda. Özellikle evde yapılan doğal sirkeyle, birçok derde şifa bulmak mümkün. Bizde sizler için alıçtan elde edilen, alış sirkesine dair en çok merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

İşte alıç sirkesinin mucizevi faydaları;

- Ciltte oluşan kaşıntılara karşı faydalıdır.

- Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır.

- Göğüs ağrılarını azaltmaya yardım eder.

- Şeker hastalığının tedavisinde kullanılır.

- Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü artırır.

- Hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

- Alıç sirkesi kan yapıcı etkisinden dolayı kansızlık tedavisinde kullanılır.

- Rahatlatıcı etkisi sayesinde stresi azaltmaya yardım eder.

- Metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı için kilo vermeye yardımcı olur.

- Böbrek kumunu döker ve idrar söktürücü etkisi vardır.

- Alıç sirkesi A,B1,B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, magnezyum içeriği sayesinde günlük vitamin ihtiyacını karşılar, vitamin eksikliğini önler.

Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Alıç sirkesini her yaştan insan kullanabilir. İçinde A, B1, B2 ve C vitaminleri boldur. Ödem attırmaya yardımcıya olan alıç sirkesi, kilo vermek isteyenlerinde imdadına koşar. Öte yandan, strese karşı etki ederek rahatlatıcı etki sağlar. Gerilim sonucu oluşan kan basıncını azaltır, böylece strese karşı etki eder.

Alıç sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir?

Alıç sirkesi için gerekli olan malzemeler:

- 1,5 kilogram alıç

- 4 litre su

- 1 yemek kaşığı kaya tuzu

- 1 çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi

- 5 ila 6 adet nohut

İlk olarak elinizde bulunan alıçları bol suda yıkayın. Tek tek kontrol ederek içinde kurt olanları ayıklayın. Sirke yapacağınız 5 litrelik kavanozunuzu iyice yıkayıp dezenfekte edin. Alıçları içine koyun. Üzerini 4 litre suyla tamamlayın. Tuz, sirke ve nohutları da ekleyip ağzını temiz bir tülbentle kapatın. Kavanozu güneş almayan bir yere koyup arada kontrol ederek 15-20 gün kadar bekletin. Bu sürede alıçlar yavaş yavaş kavanozun dibine çökecek. Hepsi kavanozun dibine çöktüğünde sirkeniz yenmeye hazırdır. Bir tülbent yardımıyla süzün ve bir cam şişeye aktarın. Bu şekilde hem uzun süre saklayabilir hem de güvenle tüketebilirsiniz.

Alıç sirkesi aç veya tok halde kullanılabilir. İstenilen takdirde su ile karıştırılarak günde bir iki defa tüketilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken alıç sirkesinin kapağı açılana kadar sıkıca saklanmasıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal